Salangen-Nyheter

Planlegging av opprusting av Ibestad-tunnelen:

Ledebil istedet for ferge

Ordfører Dag Sigurd Brustind i Ibestad kommune er glad for at det blir ledebil igjennom Ibestad- tunnelen når den skal opprustes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

HAMNVIK: Når Ibestad-tunnelen skal utbedres til høsten, så er det i utgangspunktet planlagt med ferge mellom Breivoll og Sørvik. Men nå blir det mest sannsynlig brukt ledebil som vil lede trafikken igjennom tunnelen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er enda ikke satt noe endelig tidspunkt for oppstart av vedlikeholdsarbeidet som skal gjøres med tunnelen, annet enn at det blir til høsten. Ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind signaliserer i et innlegg på Facebook at det vil bli ledebil som leder trafikken igjennom tunnelen under opprustingen. Det er gode nyheter.

Stabilitet

Ordføreren er klar på at dette vil gi bedre forutsetninger for de som til daglig bruker tunnelen. - Dette vil gi mer stabilitet for oss som brukere. Men vi kommer allikevel ikke utenom at utbedringen vil medføre ulemper for Ibestad- samfunnet. Det innkalles nå til møte i samferdselsutvalget hvor saken skal diskuteres, og etter dette vil det bli innkalt til separate møter med pendlere og næringsliv. Dette for å samle innspillene, slik at de kan bli formidlet til Troms og Finnmark fylkeskommune. De viktigste innspillene vil jo være behovet for åpningstider under arbeidet med tunellen. Vi vil også få til et åpent møte med fylkeskommunen hvor det vil bli gitt god og relevant informasjon, skriver ordfører Dag Sigurd Brustind på sosiale medier.