Annonse
Salangen-Nyheter

Legger ned drifta

TeleConnect på Sjøvegan må legge ned drifta. Grunnen er ganske enkel. Salangsværingene vil ikke jobbe med telefonsalg, og dermed får man ikke folk ansatt. - Det er beklagelig at det er slik, men vi har prøvd å rekruttere folk, sier plassjef Kim Andersen (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2008 kl 00:00

Annonse
Annonse

På bildet:

Plassjef Kim Andersen kom i dag med beskjeden om at telefonsalgfirmaet TeleConnect på Sjøvegan må legge ned drifta.

Tidligere i denne måneden skrev nettavisen at TeleConnect på Sjøvegan søkte folk til å være telefonselgere. Men bedriften fikk ikke nok folk som meldte seg for bedriften, slik at man kunne fortsette drifta. - Vi har prøvd å rekruttere folk til å kunne komme og jobbe for oss, men vi har ikke lyktes, sier plassjef Kim Andersen. Tirsdag i denne uka gav han beskjeden til de ansatte om at den 14.november blir siste arbeidsdag for bedriften på Sjøvegan. - Det var en sørgelig stund her nede. Vi hadde noen som tok dette veldig tungt, beskriver Andersen.

Har vært solide

Bedriften på Sjøvegan har hatt sine positive tider også, til tross for nedleggelsen som nå gjøres. - Vi hadde den beste tiden i firmaets historie på Sjøvegan, i perioden fra oktober i fjor til april i år. Da hadde vi en god periode, til tross for at vi ikke hadde nok folk men likevel var vi optimistisk med tanke på en lysere framtid, sier Andersen.


Tilbydd flytting

I forbindelse med at bedriften avvikler på Sjøvegan, har TeleConnect tilbyd de ansatte på Sjøvegan jobb på avdelingen i Gjøvik. - Vi har to ansatte som har takket ja til dette, og skal begynne hos oss der nede. Vi har ordnet dem leilighet, og vi sponser til og med flyttingen på dem, sier Kim Andersen. Han synes at det svært trasig at bedriften må avvikle på et lite sted som Sjøvegan. - Det er veldig synd. Salangen trenger arbeidsplasser, og her har vi hatt muligheten for de som var interessert, men det var vel ikke nok folk og det var tydelig at vi ikke var interessant nok for de få som var ledig, konkluderer Andersen.

Foto: Jon Henrik Larsen

Annonse