Salangen-Nyheter

Sparebank1 Nord Norge:

Legger ned filialer

Sparebank1 Nord Norge legger ned filialene i Salangen, Bardu og Dyrøy. Det bekrefter banksjef for Midt Troms, Siri Lund (t.h) og banksjef for Målselv og Bardu, Tonje Arntzen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Sparebank1 Nord Norge skal legge ned flere filialer, blant annet på Sjøvegan, Setermoen og Brøstadbotn. Det ble klart onsdag morgen. - Vi skal vinne kampen om de nordnorske bankkundene, sier konsernsjef Jan Frode Janson.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

SpareBank 1 Nord-Norge legger ned de minste filialene, men styrker samtidig sine finanssentre. Filialene i Salangen, Bardu og Dyrøy legges ned. Ingen medarbeidere mister jobben. Som følge av digitalisering og endret kundeadferd er finansbransjen er i endring. En konsekvens er at det stadig blir færre bankkontorer. SpareBank 1 Nord-Norge har de siste årene bygd sterke kompetansemiljøer rundt om i landsdelen. Banken har etablert 16 finanssenter – definerte markedsområder med tilhørende bankkontorer. - Vi tror på tilstedeværelse og kortreiste beslutninger. Våre 16 finanssentre tilbyr hele konsernets produktportefølje, og har fått utvidede fullmakter. Samtidig ser vi at det ikke er grunnlag for å opprettholde de aller minste filialene våre, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge. Det er 21 små filialer som nå skal legges ned. De fleste av disse har vært bemannet med ett årsverk eller mindre, og mange har de senere årene hatt begrensede åpningstider. Ingen medarbeidere mister jobben som følge av nedleggelsene.

38 kontorer i 35 kommuner

Janson understreker at moderniseringen av SpareBank 1 Nord-Norge handler om å fortsatt kunne være en sterk og selvstendig landsdelsbank. - Nord-Norge er vår hjemmebane. Vi skal vinne kampen om de nordnorske bankkundene. Vi tror på å være der for kundene når de har behov for gode økonomiske råd. Derfor skal vi fortsatt være fysisk tilstede med folk over hele landsdelen. Selv etter endringene vil vi ha omtrent like mange kontorer som alle andre banker i Nord-Norge til sammen, sier Janson.

Det kommer mer om denne saken i "SN-TV På Hjul" klokken 17.00 i ettermiddag.