Salangen-Nyheter

Prestbakmo forbannet over avgjørelse

Legger ned hurtigbåtruta

Ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo (Sp) ble forbannet da flertallet i fylkestinget i formiddag sa nei til videre drift av hurtigbåtruta på Salangsverket.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På bildet:

Ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo er forbannet etter at fylkestinget i dag la ned hurtigbåtruten fra Salangsverket.

Nå skal det påpekes at det bare var fem stemmer som skilte – men flertallet bestående av Ap, SV og Høyre (22 stemmer) vil nedlegge hurtigbåtruta mellom Harstad og Salangsverket allerede fra 1.august i år. Mens mindretallet på 17 støttet Prestbakmos kamp for å videreføre hurtigbåtruta ut hele prøveperioden, går det fram i en pressemelding i dag.


Pinlig for fylket

–Jeg synes dette er pinlig for fylket. Det er både useriøst og amatørmessig å avslutte prøveprosjektet med hurtigbåt på Salangsverket før prøveperioden løper ut. Og dette gjør man altså for å spare 185.000 kroner – et beløp som nærmest er for "peanuts" å regne, sa Ivar B. Prestbakmo til HT rett etter at fylkestinget hadde klubbet igjennom vedtaket. –Her sitter distriktsrepresentanter i de tre partiene Ap, SV og Høyre og stemmer imot båtruta i Salangen. Og det skjer etter at fylket får fire millioner ekstra fra staten som kompensasjon for de økte drivstoffutgiftene.

Annonse