Salangen-Nyheter

Joker på Medby:

Legger om butikken

Per-Willy og Lisbeth Aamo Knutsen foran Joker på Medby, som snart blir Nærbutikken. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Per-Willy og Lisbeth Aamo Knutsen foran Joker på Medby, som snart blir Nærbutikken. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SALANGSVERKET: Joker Salangsverket er under omprofilering, og den nye butikken åpner dørene 1. september.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2014 kl 00:00

Annonse
Annonse

Joker Salangsverket har innledet en omprofilering og skal etter planen bli Nærbutikken fra og med 1. september. Dette forteller kjøpmann Per-Willy Knutsen som driver butikken sammen med sin kone Lisbeth Aamo Knutsen.

Lav omsetning

- Vi har i utgangspunktet hatt lav omsetning i lengre tid til å være Joker-butikk, men jeg har ikke blitt gjort oppmerksom på dette før nå, sier Per-Willy. Videre forklarer Per-Willy at Joker-kjeden har et såkalt lojalitetsprogram, som innebærer at hver butikk hver 3. måned må ta inn 90 % av kjedens sortiment. For en såpass lokal butikk som den på Medby innebærer dette innkjøp av varer som allerede finnes på lager. - Dette ender med at ting går ut på dato og vi må kaste varer, dette utgjør et rent tap, forklarer Per-Willy.

Selger for mye!

En annen sak Per-Willy setter i sammenheng med lav omsetning er godt salg av kampanjeprodukter. - Vi har vært veldig flink til å selge kampanjeprodukter, men jo mer kampanjeprodukter vi selger, jo mer taper vi, forklarer han. Med Nærbutikken forsvinner kampanjene i utgangspunktet, men på sikt satser Per-Willy på å få til et opplegg med for eksempel en ukeslang kampanje hver måned.

Prosessen er i gang

Per-Willy forklarer at han allerede har begynt å rydde unna Joker-materiale. I tillegg holder han på med å male hele bygget, noe som gir butikken et ytterligere ansiktsløft. På ubestemt tidspunkt kommer representanter fra butikkjeden for å sette opp nye skilter, og omprofileringen er straks et faktum.

Annonse