Salangen-Nyheter

Vil det kunne skje her også?

Leiregrunn under flere hus

Frans Enoksen bor her på Heia og sier at tanken har av og til slådd han om leiras på Heia. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Som mange har fått med seg siden dagen før nyttårsaften, er det skjedd en stor tragedie på Ask i Gjerdrum kommune. Her har det gått leirskred der syv hittil funnet omkommet, og enda er flere fortsatt savnet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

I den forbindelse har det i blant lokalbefolkningen her i Salangen vært snakket om en potensiell farer på ulike steder i kommunen for ras. Et av disse stedene er på Heia på Sjøvegan, da store deler av bakken som husene er bygd på består av leire. Det har blitt gjort tester av bakken og derfor er det blitt bygd der, men det vil alltid være en risiko dersom man velger å bygge på slikt underlag. Men det har heldigvis ikke blitt lagt merke til noen form for siging i bakken.

Om det har vært utført noen testing de siste årene, har nettavisen ikke fått klarhet i på nåværende tidspunkt.

Nettavisen har hatt en samtale med Frans Enoksen. Han har bodd på Heia i 50 år. Når han gravde til sitt hus på 1970-tallet møtte han ikke på leire i grunnen.

- Jeg går ikke rundt og engster meg for at huset og området skal rase ut. Har ingen indikasjoner på det til nå. Men tankene har av og til slådd meg. Spesielt nå etter det som har skjedd på Gjerdrum, sier Frans til nettavisen. Han stoler på at kommunen og andre instanser følger opp og sørger for sikkerhet og vurderinger blir gjort som er tilknytning til dette.

Området ovenfor Elvelund camping i Salangen huser boligfeltet Heia. Her er det leire i grunnen. FOTO: JON HENRIK LARSEN