Salangen-Nyheter

SNO har søkt hele onsdagen

Leter etter ungbjørnen

Fellingsleder Lars Gangås i Statens Naturoppsyn startet onsdag jakten på ungbjørnen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Statens Naturoppsyn har store deler av onsdagen søkt etter ungbjørnen som ble observert ved Navarsvika i Salangen seint tirsdag kveld.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nettavisen var tilstede da to oppsynsmenn kom frem til Salangen onsdag ved 12.30- tiden. De startet da umiddelbart søk ved stedet der bjørnen var sett tirsdag kveld.

Det var også fotavtrykk på bakken etter bjørnen. Dette gjorde at hunden fikk ferten på bamsen, og begynte søk etter bjørnen.

- Hunden var greit interessert i sporet. Det er ganske bratt og ulent terreng her. Det spørs hvor langt bjørnen har godt. Det spørs også om bjørnen har gått langt, etter at den ble sett tirsdag kveld. Dette er nok en mindre bjørn, liknende den som var felt her tidligere i forrige uke. Denne kan fort være 3-4 år gammel og veier nok en rundt 80 kilo, sier fellingsleder Lars Gangås i Statens Naturoppsyn.

Her er fotavtrykket etter bamsen som ble observert og filmet sent tirsdag kveld ved Navarsvika i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Her er fotavtrykket etter bamsen som ble observert og filmet sent tirsdag kveld ved Navarsvika i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fellingstillatelse på bamsen

Mandag denne uka ble det gitt ny fellingstillatelse på bjørn i Salangen. Det var onsdag formiddag enkelte som mente at når bjørnen var observert ved Navarsvika i Salangen, så måtte det søkes om ny fellingstillattelse. Det kunne imidlertid fellingsleder Gangsås avkrefte.

- Det er jo gitt fellingstillattelse i dette området, så om vi påtreffer bjørnen så vil vi tilkalle fellingslaget lokalt her og felle den, avslutter fellingsleder Lars Gangås i Statens Naturoppsyn.

Les mer

: Ungbjørn på villspor