Salangen-Nyheter

Unngå typiske feil ved dekkskiftet:

Leter frem sommerdekk

Mekaniker Dan-Robert Nilsen kan hjelpe deg med å skifte sommerdekk. Men mange ønsker å gjøre det selv. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Mange i Salangen lurer på om det er på tide å skifte til sommerdekk. Mekaniker på Best-stasjonen på Sjøvegan, Dan-Robert Nilsen, forteller at det nå er på tide å skifte dekk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Våren har endelig kommet til Salangen, og alle bilister som kjører på veien må begynne å tenke på å skifte til sommerdekk. - Datoen for å skifte til sommerdekk er 1. mai. Det kommer litt ann på vær og føre, så det går litt på egen risiko å skifte sommerdekk. Enkelte parti på veien kan være glatt tidlig på morgenen som fort kan bli skummel, sier mekaniker, Dan-Robert Nilsen til nettavisen.

Typiske feil

Det er en del typiske feil som blir gjort hvert år, som fort kan bli dyrt. - De typiske feilene jeg ser folk kan gjøre er å feste hjulbolten altfor hardt, og skade gjengene, sånn at hjulene i verste fall kan løsne. Skal den skaden repareres varierer prisen mellom 3000 til 4000 kroner, sier Nilsen. Han kan også fortelle at folk noen ganger glemmer å ta håndbrekken i bruk når man skifter dekk. - Når man holder på med garasjejekk, så er det veldig viktig å huske å bruke håndbrekket så bilen ikke sklir av gårde, sier Nilsen til nettavisen.

Sikker skift

Nilsen kan fortelle om ting man må passe på når man skal skifte dekk. - Det er anvist feste til jekk på de fleste modellene. Det er bare å sette jekken på dem, så burde det gå bra, sier Nilsen. For de modellene som ikke har jekkfeste må man litt mer praktisk til arbeid. - Er det ikke jekkfeste, må man bare gå under bilen, og se om det er noen måter å jekke bilen opp. Hvis ikke er det beste alternativet å sette bilen på verkstedet, for sikkerhetens skyld. Her på Best får folk hjelpen de trenger for dekkskiftet, avslutter Nilsen til nettavisen.

ANNONSE
Annonse