Salangen-Nyheter

Stiller som ordførerkandidat for Høyre:

Ligger ann til å gjøre et godt valg

Terje Bertheussen er ordførerkandidat for Salangen Høyre foran kommunevalget i 2023. Blir Bertheussen valgt inn, blir det hans fjerde periode i kommunepolitikken i Salangen. Foto: Jon Henrik Larsen

Salangen Høyre er nesten klar for kommunevalget i 2023. Nå er de tre øverste på kommunelista klar etter nominasjonsmøte i partiet fredag, og flerårig kommunepolitiker i partiet Terje Bertheussen er ordførerkandidat.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2022 kl 08:59

Etter sist valg fikk Høyre inn tre personer i kommunestyret i Salangen. Det var en økning fra de to representantene de hadde fra tidligere periode. I følge nettstedet Poll of polls ligger lokalpartiet til Høyre ann til å gjøre et bedre valg i 2023 enn tidligere. I følge nettstedet vil Høyre kunne få inn så mange som fem representanter i kommunestyret i 2023, slik som spådommen fra nettstedet står pr.skrivende stund.

Fra før av står Senterpartiet og Arbeiderpartiet sterkt som politiske partier i Salangen.

Mangeårig politiker

Terje Bertheussen har vært politiker i Salangen i 11 år nå, og kjenner godt til kommunen. I forrige periode var han også varaordfører. Han jobber i dag i selskapet Salaks som driftssjef. Hvis velgerne vil i 2023, kan han bli stemt inn for en fjerde periode i kommunestyret i Salangen.

- Jeg ønsker og bidra til en fortsatt god Høyre-politikk i Salangen. Derfor engasjerer jeg meg i lokalpolitikken, og synes det er motiverende, har Bertheussen tidligere uttalt til nettavisen.

Under nominasjonsmøtet fredag kveld på Kåre kafé ble også to andre navn klar på toppen av kommunelista. Dette var Mona Hennemann på 2.plass og Mathias Jenssen på 3.plass. Resten av kommunelista til partiet ønskes det mer tid på, og vil være klar innen fristen 31.mars i 2023.

Mona Hennemann ble også valgt til ny leder i Salangen Høyre under årsmøtet samme kveld.