Salangen-Nyheter

Mangler leseombud:

Liker du å lese?

Anne Strømmesen har satt fokus på å rekruttere nye leseombud.

Anne Strømmesen har satt fokus på å rekruttere nye leseombud.

TENNEVOLL: Lavangen bibliotek setter fokus på å kunne rekruttere frivillige som kan lese høyt for andre. Slik situasjonen er nå har de altfor få frivillige som kan stille opp. - Så lenge du har lyst til å lese høyt til et annet menneske kan du bli leseombud, sier Anne Strømmesen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Leseombud er kort fortalt en person som leser høyt for andre som ikke kan lese selv. I Norge eksisterer det allerede nesten tusen frivillige som hver uke leser for folk som ikke kan lese selv, eller som ønsker å ha noen å prate med. - Leseombud er frivillige som har lyst å finn gleden med å lese høyt for andre på institusjonen. Dette er en nasjonal sak som kjøres i hele landet. Vi skal sette fokus på det å få tak i leseombud. Våres erfaring er at det blir satt pris på. Tidligere har vi bare hatt to leseombud i løpet av et år, men akkurat nå har vi kanskje bare en person, sier biblioteksjef ved Lavangen Bibliotek, Anne Strømmesen.

Trenger flere leseombud

De fleste leseombud leser på institusjoner som bo- og rehabiliteringshjem, eldresenter eller i biblioteket, men noen leser også i private hjem. - Alle kan bli leseombud. Vi setter ikke noe krav på hvor mye du skal bidra. Så lenge du har tid og lyst til å lese høyt til et annet menneske. Det er det lokale biblioteket i den kommunen du bor i som legger tilrette for at leseombudet kan ha aktivitet på institusjonen, avslutter Strømmesen.

Annonse