Salangen-Nyheter

Eiendomsskatt i Lavangen:

Liker ikke saken

Eva Christensen i Høyre er skeptisk til eiendomsskatt på verker og bruk i Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Lavangen kommune skal utligne eiendomsskatt på verker og bruk. Det vil koste mer enn det smaker, ifølge Eva Christensen (H).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Allerede før gårdagens kommunestyremøte i Lavangen var det vedtatt at eiendomsskatt skal utlignes på verker og bruk. Det vil si at næringslivet må utligne to promille i eiendomsskatt i 2011, og senere skal dette økes til syv. Eva Christensen (H) mener innføringa vil koste mer for kommunen, enn hva det vil gi i nye inntekter. - Jeg liker ikke denne saken i det hele tatt. Det koster penger for kommunen å iverksette dette, og hvem er det som egentlig faller innenfor skatteordninga?, spør Eva Christensen.

Innenfor og utenfor

Høyrepolitikeren stilte direkte spørsmål til ordfører Viktor Andberg om han kunne komme med eksempler på hvilke selskaper som ville kunne generere ekstrainntekter for kommunen. - Det er produksjonsbedrifter i kommunen som vil falle innenfor, sammen med statlige og fylkeskommunale bedrifter. Oppdrettsanlegget til Salaks vil for eksempel falle innenfor. Gårdsbruk og skogindustri faller utenfor, sier Viktor Andberg. Også tjenesteytende bedrifter, som for eksempel hoteller vil falle utenfor. Statnetts kraftlinjer gjennom kommunen vil falle innenfor beskatninga.

Underskudd

Inntektene er allerede tatt med i årets kommunebudsjett, og dersom kommunestyret hadde gått for å fjerne eiendomsskatten igjen, ville kommunen gått med underskudd. - Det er allerede vedtatt at vi skal utligne skatt på verker og bruk. Innen 1. juni må vi ha gjort dette, for å kunne beskatte de som faller innenfor, sier Viktor Andberg.