Salangen-Nyheter

Skal gå 600 kilometer mot kreft:

Linas marsjerer mot kreften

VANDRER: Denne sommeren skal Linas gå rundt 600 kilometer. FOTO: PRIVAT

VANDRER: Denne sommeren skal Linas gå rundt 600 kilometer. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Linas Johan Hanssen Haugen fra Salangen har tidligere gått lengre turer mot kreft. Det akter han å gjøre atter en gang.

Publisert:

Annonse
Annonse

Dette årets tur vil gå fra Røst til Andenes i løpet av juli måned. Det er Linas' tredje store marsj mot kreften.

Linas' tante gikk i 2018 bort på grunn av kreft. Det førte til en følelse av hjelpeløshet som han ønsket å gjøre noe med.

- Jeg startet Turforliv i 2018 når min tante døde. Jeg fikk en ide om å gjøre min hjelpeløshet til handlekraft. Da beste jeg meg for å gå gjennom alle kommunene i Troms. Det førte til en god del oppmersomhet rundt kreftsaken, sier han.

I 2019 ble flere fjelltopper besteget. I år skal salangsværingen gå fra Røst til Andenes.

- Det er et fantastisk område som ikke ligger så langt unna her. Det skjules mye godhet blant folket der. Det tror jeg kan gå veldig bra, sier han.

Det meste av turen vil foregå på asfalt, forteller Linas.

- Nå går jeg som regel mye etter asfalt. Jeg er nøye med å planlegge turene. Jeg har fisket i turen jeg gikk i Troms. Som regel planlegger jeg middagene mine nøye. Jeg legger alltid opp en rasjon. Denne gangen har jeg fått mat sponset mat av Real Turmat. Det vil nok bli ganske lange etapper og dermed kan det vært lurt å ha mat liggende i depot, sier han.

Dette årets tur klokker seg inn på 600 kilometer.

- Det blir en liten spasertur på Røst. Deretter tar jeg ferga til Værøy og videre til Reine. Derfra skal jeg gå resten av turen, sier Linas.

Han erkjenner at dette er en tur han gleder seg veldig til.

- Jeg gleder meg masse. Det er kjempeartig å planlegge denne turen. Det er også gøy å kunne gå for å samle inn penger for kreftsaken. Jeg oppfordrer folk til å ta til naturen. Turen starter etter planen den 1. juli. Ifølge planen jeg har lagt skal jeg være ferdig til den 31. juli. Jeg har lagt opp en plan på forhånd som gjør det lettere å vite hvor jeg er og når jeg er der, avslutter han.

PAUSE: Som seg hør og bør må det til en liten pause i all gåingen. FOTO: PRIVAT