Salangen-Nyheter

Turistsesongen over i Salangen:

Lite grotte-turister

Det har vært lite turister på grotteturer i Salangen i det siste. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Svak markedsføring har resultert i at Sagelvas grotter har hatt lite guidede besøk i sommer. - Jeg har lite guider som kan gå turer der. Jeg vil ikke ha så mye turer på sommeren siden jeg driver campingen hele tiden, sier Tor-Arne Chruickshank på Elvelund camping.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er Elvelund Camping ved Tor-Arne Chruikshank som setter opp turer i grottene på Laberg. - I år har det vært lite aktivitet med guidet grottevandring, konstaterer grotteguide Tor-Arne Chruickshank til nettavisen. Han har bare hatt tre guidede turer med nordmenn i grottenettverket på Laberg.

Langveis

Tidligere om årene har folk har kommet langveis fra for å få seg en grottetur. Folk fra Salangen besøker også grottene, for å se på det naturlige fenomenet under jorda. - Det unike med grottene her i Salangen er at de er så lett tilgjengelige fra veien. Du slipper og gå langt for å komme deg til dem, sier Chruikshank.  Han understreker at nå i september er det virkelig fint å ta seg en grottetur, for da har vannet har trekt seg ut av grottene. Men Chruickshank oppfordrer folk til å både ha hjelm og lykter når de går på egen hånd i grottene.

Mange tusen år gammel

Sagelvas grotter er mellom 10.000 og 25.000 år gammel, i følge eksperter på området som har vært på befaring i grottene. I hele 15 år har Tor-Arne Chruikshank med flere arrangert turer i grottene. - Jeg satser på til neste sommer at vi får ett samarbeid med Sør Troms museum, der vi kanskje kan bruke deres guider for å ta turer i grottene. Det er et unikt turistmål som egentlig burde blitt mer profilert og samtidig mer besøkt, sier Tor- Arne Chruickshank til nettavisen.