Salangen-Nyheter

Tok inn ALT for mye italienske epler:

Litt for eplekjekk butikksjef !

Butikksjef Per Christian Schjølberg har bestilt veldig mye epler inn til butikken. Nå håper han å få solgt alt ut i løpet av noen uker. Foto: Jon Henrik Larsen

Ingen skal si at de ikke har ambisjoner på Extra Sjøvegan når det kommer til utsalg av varer. Forrige uke gjorde nemlig butikksjef Per Christian Schjølberg en stor tabbe i varebestillingen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Salangsværingene og andre tilreisende i regionen til Sjøvegan er i glade i frukt, og ved Extra Sjøvegan er det en god frukt og grønt disk. Når forrige uke nærmet seg slutten skulle butikksjef Per Christian Schjølberg gjøre bestillingen for kommende uke og bestilte da, trodde han, 200 kg med italienske epler. Men det han ikke la merke til i bestillingen var at det var 200 stykk epler i 13 kasser. Noe som igjen utgjorde totalt 2,6 tonn med epler fordelt på 10 europaller.

Overraskelsen stor

Når vareleveransen til Extra Sjøvegan kom tirsdag morgen denne uka, var overraskelsen derfor stor når butikksjef Schjølberg og hans medansatte oppdaget det store volumet av italienske epler som skulle rulles inn lokalbutikken på Sjøvegan.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg innså jo fort at dette var en feil jeg hadde gjort. Men, det var ikke noe med det å gjøre da, enn å få over halvparten av eplene på kjøla, og resten ut i butikken, sier Schjølberg til nettavisen.

Ikke ønskelig situasjon

Per Christian viser tydelig igjennom ansiktsuttrykk under intervjuet at han er flau over bestillingen som er gjort. Derfor kan ikke nettavisens journalist holde igjen, og kommer da med det kontante spørsmålet til butikksjefen.

Butikksjef Schjølberg viser nettavisens journalist de 2300 kiloene med italienske epler som står på kaldlageret på butikken, i påvente av og bli solgt ut. Foto: Jon Henrik Larsen


Var du kanskje litt for eplekjekk?

- Ja, jeg var nok det, sier Per Christian og smiler tydelig. Han er klar over at bestillingsflausen av epler kommer til å bære ved hans navn på butikken i en god stund fremover.

- Ja, jeg må nok bare stå i det. Nå er det om å gjøre å få solgt ut eplene. Det er nok å ta av, sier butikksjefen når han tilbyr nettavisens journalist og smake på ett av de saftige italienske eplene.

Eplene han har fått inn i butikken holder seg godt, og kan stå i butikken en god stund før de blir dårlige, og ikke lengre kan selges. Eplene som står kaldt ute på kjøla kan stå der i fire uker, før de ikke kan selges lengre. Dette i følge butikksjef Per Christian Schjølberg.

Torsdag morgen får nettavisen en status-oppdatering fra butikksjefen om hvor mye epler som er solgt siden tirsdagen.

- Vi har solgt 250 kilo med epler av de 300 kiloene vi satt ut i butikken på tirsdag. Men vi har enda ca. 2300 kilo igjen ute på kjøla som jeg håper og få solgt. Jeg har derfor denne uka redusert prisen på de italienske eplene jeg har tatt inn for mye av, så nå er det bare kr. 19,90 pr.kg, i forhold til 30,- kroner pr. kilo til vanlig, sier butikksjef Per Christian Schjølberg reklamerende til nettavisen.

Vanligvis bruker Extra-butikken på Sjøvegan og selge rundt 20-30 kilo med italienske epler i uka. Så denne uka er det iallefall salgsrekord, men det trengs jo spesielt nå også da.