Salangen-Nyheter

Ønsker gamle festbilder:

– Lokal kulturhistorie

Sjøvegan har i flere tiår vært et samlingssted for feststemte folk på grunn av et godt utelivstilbud. En rekke utesteder har kommet og gått, og i dag er det bare minnene som lever igjen av mange av de gamle utestedene.

SJØVEGAN: Sjøvegan har i flere tiår vært et samlingssted for feststemte folk på grunn av et godt utelivstilbud. En rekke utesteder har kommet og gått, og i dag er det bare minnene som lever igjen av mange av de gamle utestedene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Tross å være en liten kommune var salangens uteliv i sin tid legendarisk, både fredager og lørdager levde sentrum på natterstid med feststemte folk fra både fjern og nær, ja faktisk helt fra Narvik til Alta kom de til Sjøvegan. Årene har gått og de gamle utestedene har svunnet hen til minnenes arkiver. Nå ønsker salangsværing Kyrre Tunheim at denne gullalderen for uteliv på Sjøvegan skal dokumenteres, både gjennom historier og bilder. Det er særlig bilder som Kyrre ønsker å få samlet, uansett om de viser interiør fra uteplassene, eller utelivet selv.

Fullt liv hver helg

– Vi burde jo få dokumentert denne tiden. Det var utrolig høy standard på utestedene, både på bistroen og på St.Halvars bar i restauranten på gamle Sjøvegan Hotell, i tillegg var jo også kulturhuset åpent både fredag og lørdag. Dette var nok en av grunnene til at folk valgte å komme hit. I tillegg var det mange band, både lokale og større artister som var å spilte her, blant annet Steinar Albrigtsen og Ole Idole. Så pleide jo Torkel Ravndal, tidligere Norges sterkeste mann, ofte innom på hotellet. Dessverre ser det ut til at det finnes utrolig lite bildemateriell fra disse eventene, sier Kyrre Tunheim.

Avslutningsvis oppfordrer Kyrre Tunheim alle som har bilder eller historier fra enten 1970, -80, eller -90 tallet om å sende disse til Kyrre via privat melding på Facebook, eller sende til nettavisens redaksjon, på tips@salangen-nyheter.com så skal vi videreformidle.