Salangen-Nyheter

Lysmesse på søndag:

Lysene tennes i kirka

Sogneprest Grete Glemmestad håper mange tar turen innover til Salangen kirke førstkommende søndag. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Salangen menighet har gleden av å invitere til lysmesse i Salangen kirke førstkommende søndag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

På søndag er den årlige lysmessen i Salangen kirke. Sogneprest Grete Glemmestad vil lede menigheten igjennom seremonien. Konfirmanter, Vårkvad og Salangen Musikkforening er blant aktørene. - Søndag klokken 18:00 skal vi gjennomføre ei flott lysmesse, slik vi har gjort i mange år. Vi skaper en skikkelig lysfest i Salangen kirke, hvor vi skal lyse opp i denne mørketida. Konfirmantene vil lese noen vers fra Bibelen, forteller sokneprest Grete Glemmestad til nettavisen.

Går frem mot jul

Glemmestad sier at kirka blir pyntet opp med lys som konfirmanter holder i hendene og plasserer opp på lysestaken som blir å stående bak alteret. På alle tidligere lysmesser har temaet for messa vært litt forskjellig. - I fjor var jo temaet om den fattige skomaker, så vi har forskjellige temaer for hvert år. Noen av konfirmantene vil ta opprop om hjelp til dem som lider og er i nødsituasjon. Vi lyser opp i kirka, forventningens tid, til Jesus fødsel og det store lyset. Så denne kvelden i Salangen kirke vil vi gjøre til en flott kirkelig fest, avslutter sogneprest Grete Glemmestad til nettavisen.