Salangen-Nyheter

Nedgang på vedsalget:

- Må finne ny hobby

Jan Lukas Haugen opplever at vedsalget dabber mer og mer av. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Jan Lukas Haugen opplever at vedsalget dabber mer og mer av. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

ELVENES: Jan Lukas Haugen er pensjonist og trives å bruke fritiden til å kløyve frem veden for vinteren. I de siste årene har han opplevd nedgang i salget og om dette fortsetter er han nødt til å finne seg en ny hobby.

Publisert:

Annonse
Annonse

I skogområdet på Elvenes befinner Jan Lukas Haugen seg med motorsagen og forbereder årets vinterved. Han er pensjonist og bruker fritiden til å kløyve veden og selger det i tusen-litersekker. - Det blir kjedelig å være hjemme og sitte på sofaen, det er derfor jeg liker å kløyve ved på vår- og høstparten. I tillegg er det deilig å være ute i frisk luft, sier Haugen og starter opp motorsagen.

Selv ute i regnværet var han ute og ordnet veden klar for vinteren. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Ned på vedsalget

Haugen kan fortelle at det har blitt vanskeligere å få solgt ved over de siste årene. - Det har vært en nedgang, men om dette kommer av at flere velger varmepumper eller om det er flere som selger ved i dag kan jeg ikke svare på. Om dette fortsetter må jeg vel finne en ny hobby, sier han ovenfor nettavisen. For å komme til kundene er han sett seg nødt til å henge opp lapper rundt omkring i nærområdene, og han kan fortelle at innbyggerne må begynne å kjøpe veden nå for å forsikre seg en varm vinter.

Veden er stablet og selges på Elvenes. Ta kontakt med Haugen på 901 29 765.

Annonse