Salangen-Nyheter

Flere kulturelle ungdomskvelder:

- Må gjøre det oftere

Her arrangerer Røde Kors ungdomskvelder. Inngangen er plasser på baksiden av kulturhuset. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Røde Kors Salangen har fått tildelt 8.000 kroner til å sette opp flere ungdomskvelder på Velve for ungdom på mottaket og lokalbefolkning. Nå ønsker de hjelp ifra voksne som kunne tenkt å meldt seg som frivillig til å være vakt og hjelpe til.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Røde Kors Salangen inviterer alle ungdommer, både de på mottaket og de lokale, til en hyggelig kveld med spill, dans og musikk. Det er ikke første gang de arrangerer en slik kveld, i midten av september holdt frivillige i Røde Kors Salangen en ungdomskveld for første gang på Velve Ungdomsklubb. - Vi hadde en lignende kveld i september engang hvor det var mange flotte og engasjerte ungdommer som møtte opp. Her var det spill, musikk og ikke minst dans. Dette var veldig godt tatt i mot og vi ønsker å sette opp flere slike kvelder, men i første omgang prioritere vi frem mot jul, sier nestleder i Salangen Røde Kors, Wenche Lise Kanstad.

Intregering

- Målet med dette er å få integrert ungdommene på mottaket, og med musikk og dans er ikke språk en hindring. Vi har blitt innvilget 8.000 kroner til disponering av slike kvelder, og vi ser også på mulighten til å sette opp turer til Polarbadet. Vi kommer til å selge vaffler på kveldene slik at vi kan prøve å få tjene opp til å arrangere flere ungdomskvelder. Det er gratis inngang, sier Kanstad.

Trenger hjelp

Røde Kors Salangen håper å få satt opp et arrangement allerede den 14. oktober, men det avhenger av om lokalet er ledig. Røde Kors trenger også hjelp ifra voksne som kunne meldt seg frivillig til å være vakt og hjelpe til på kvelden. - Vi er ikke mange for øyeblikket og vi jobber hardt å få dette til å gå rundt, men klare vi å skaffe 4-8 voksne blir det bare en gang på hver. Det blir god stemning for de voksne også, sier Kanstad til nettavisen.