Salangen-Nyheter

Bygger ny skogsvei:

- Må ha noe å gjøre

Maskinfører ved Røkeneshamn Maskin AS, Kurt Magne Johnsen ser for seg at den nye skogsveien blir å brukes av engasjerte turgåere, i tillegg til ved og tømmertransport. FOTO: ADRIAN SIMONSEN

RØKENES: For tiden har snøfallet holdt seg langt unna Troms for å gi plass til solfylte dager. Dette gjør hverdagen for maskinfirmaer som brøyter snø litt kjedelig, men ikke for Røkeneshamn Maskin AS i Lavangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Når brøytemannskap sitter inne med noe varmt i koppen, og ser ut av vinduet og kun observerer skyfri himmel med den varmende sola, blir dagene fort lange og kjedelige. For maskinentreprenørvirksomheten Røkeneshamn Maskin AS i Lavangen er det derimot nok av ting å gjøre. Gjenget står nå på og bygger en 2,2 kilometer lang skogsvei på Røkenes i Lavangen. - Det kom omsider inn midler til å starte arbeidet, og det passet både med tid og klima å bare hive seg rundt. Vi bruker vanligvis å fylle vinteren med brøytejobb, men jeg kan ikke huske sist gang jeg brøytet i år, forteller maskinfører Kurt Magne Johnsen og ler. Skogsveien skal hovedsaklig brukes for å transportere ved og tømmer fra området rundt som veien følger.

Skogsveien skal bli ferdigstilt til sommeren, og strekker seg omlag 2,2 kilometre inn ved Røkenes i Lavangen. FOTO: ADRIAN SIMONSEN

Utnytter kulden

Gjenget ved Røkeneshamn Maskin AS har erfaring med å bygge slike typer veier, og Kurt Magne Johnsen deler med nettavisen at det kalde været gjør det mye enklere å utføre jobben. - Bakken fryser hele tiden til mens vi jobber, så det er ingen fare for at vi setter oss fast i gjørma med maskinene. Vi gjør bare grovarbeidet i denne omgangen, og veien skal ikke fullføres før til sommeren, sier Johnsen og avslutter med å gi leserne av nettavisen en liten oppfordring. - Det er en flott gåtur innover området, og det er en vakker utsikt over fjorden på turen, men skogsveien regnes enda som et anleggsområde så folk bør nok parkere bilen så understellet i alle fall ikke blir ødelagt, avslutter maskinføreren til nettavisen.

Daglig leder, Thomas Røkenes kjører jordlass etter jordlass sammen med to andre lastebiler. - Vi har vel kjørt omtrentlig 500-700 tonn jord daglig, forteller Røkenes til nettavisen.