Salangen-Nyheter

Boligmarkedet er tomt:

Må planlegge neste år

Jon Myrmel følger tett med om alt går etter planen for å få bygget ferdigstilt. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: 16.desember er det planlagt at ni boenheter for enslige mindreårige flyktninger skal stå ferdig og klar for innflytting. - Kommunen har forpliktet seg å bosette så og så mange flyktninger i 2016, og da må vi bare skynde oss for å ha alt på plass før jul, sier Jon Myrmel.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2016 kl 00:00

Annonse
Annonse

De som kjører nedover sentrum vil notere seg at det er mye aktivitet i det som engang var lefsebakeri- bygget. Det er boligstiftelsen i Salangen som har satt i gang prosjekt. I første omgang er det Sjøveganhytta som utfører renoveringen i sokkeletasjen. - Det skal inn ni bo-enheter for enslige mindreårige flyktninger som skal lære seg å bo, stelle seg selv, og lage mat. Det blir også felles areal i første etasjen og toppetasjen, informerer Jon Myrmel ovenfor nettavisen. Han legger til at det er i utgangspunktet tenåringer som skal lære seg å få en selvstendig tilværelse.

- Før jo heller

Hele bygget utgjør tusen kvadratmeter, noe som Myrmel sier vil gi en bra areal for beboerne. Boligstiftelsen får prosjektet finansiert via Husbankmidler, tilskudd og et kortsiktig lån fra KLP. - Totalt er vi innenfor 16.millioner når vi tar med kjøpet av bygget, sier Myrmel. Han kan bekrefte at selv med kjøp av bygget vil det ikke dekke neste års tilstrømninger. - Vi må sette oss ned å planlegge nye boenheter. Per nå er markedet tømt. Vi har bare tid og veien for å få dette til, fortsetter Myrmel til nettavisen.