Salangen-Nyheter

Få påmeldte til EtablererSkolen i Troms:

- Mange gründere her

Ulike bedrifter holder på å etableres i Salangen, forteller Oddgeir Sagerup i Gründerrommet. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

SJØVEGAN: Det er mange gründere i Salangen. De får veiledning gjennom det velkjente Gründerrommet, men de melder seg ikke på EtablererSkolen i Troms.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Snart starter EtablererSkolen i Troms med et nytt kurs. De som planlegger å etablere egen bedrift kan her få opplæring og veiledning. EtablererSkolen består av tre deler: en nettbasert prekvalifisering, en oppstartsamling og en nettbasert etablereropplæring med oppfølging og veiledning. - Det er en prosess, en bevisstgjøring. Man får en kunnskap og en kompetanse som man ikke hadde før, sier Tove Forså som er seniorrådgiver i Innovasjon Norge Troms. - Ofte ser vi at folk er veldig god på sitt fagområde, men at de er ikke like flink forretningsmessig. Det lærer de her, og ikke minst knytter de også et nettverk. De som har gått på EtablererSkolen før er veldig fornøyd, sier Forså til nettavisen.

Ingen påmeldte

Likevel er det bare noen få påmeldte hittil, og ingen av dem er fra Salangen eller Lavangen, og påmeldingsfristen er i dag 28. april. På de to forrige kursene som EtablerSkolen arrangerte i fjor var det heller ingen fra vårt område å oppdage. Hvorfor, er det da helt dødt her og tomt for etablerere? - Neida, det finnes gründere i massevis. Det forteller Oddgeir Sagerup i Gründerrommet. - Men de går ikke på etableringskurs, men får et tilbud gjennom Gründerrommet. Vi jobber med seks forskjellige bedrifter, sier Sagerup, og han nevner blant annet: en bedrift innenfor bioenergi; en bedrift som utvikler teknologi innenfor maritim sektor, og en som utvikler et eget klesmerke.