Salangen-Nyheter

Barnehage fikk besøk av brannvesen:

Mange spente fjes

Ungene syntes det var spennende å få lov til å sitte i brannbilen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ungene syntes det var spennende å få lov til å sitte i brannbilen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

VASSHAUG: Torsdag fikk Vasshaug barnehage storfint besøk av brannvesenet i forbindelse med brannvernuka. Det var mye glede blant de unge når de fikk lov å spyle vann og å sitte i brannbilen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Som en årlig tradisjon kommer brannvesenet i Salangen på besøk til Vasshaug barnehage hvor de unge får bli kjent med brannvesenet, deres utstyr, og brannbil, i tillegg til å få viktig informasjon som de tar med seg videre i livet. - Det er viktig at de unge får en mulighet til å bli kjent med oss for å lære hvordan de skal reagere om uhellet skulle være ute. Vi gir de grunnleggende instrukser, og det vil nok gjøre dem tryggere på å gjøre de rette valgene i en skarp situasjon, forteller avdelingsleder i Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge til nettavisen.

Brannkonstabel Christer Møller demonstrer hvor mye trykk det er i brannslangen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ekte barneglede

Barna fikk blant annet sitte i brannbilen og å prøve vannslangen som var koplet opp til brannbilens aggregat, noe som var til stor begeistring for de unge. Hegge skryter varmt av engasjementet og iherdigheten til ungene. - De er veldig flinke, og de synes det er stor stas å få besøk av oss og få lov til å se på og prøve utstyret vi har med oss i bilen, forteller avdelingslederen avslutningsvis til nettavisen.

Brannmennene demonstrerte utstyret de bruker i forbindelse med røykdykking. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Annonse