Salangen-Nyheter

Kvernmo renset møterom:

– Mange var overrasket

Sjaman Ronald Kvernmo var tidligere i desember på besøk hos kulturrådet i Oslo for å bringe gode energier til deres møte. FOTO: JØRUND F. PEDERSEN

OSLO/TENNEVOLL: Tidligere denne måneden var sjaman Ronald Kvernmo på besøk hos kulturrådet i Oslo, som hadde leid han inn for å utføre en seremoni i forkant av deres møte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Da sjaman Ronald Kvernmo ble oppringt av kulturrådet i Oslo som ønsket å invitere han ned til sitt møte for å utføre en seremoni for forsamlingen, ble han smått overrasket, men takket selvfølgelig ja til tilbudet. – Jeg ble litt stuss når jeg hørte at det var kulturrådet, ettersom de er ganske langt opp i systemet, men jeg takket selvfølgelig ja til invitasjonen. Forsamlingen hadde fått en liten forvarsel via e-post om at noe skulle skje i forkant av møtet, men jeg tror mange var litt overrasket. Da jeg begynte med tromma så ble det fort helt stilt og alle satte seg ned. Jeg opplevde å bli veldig positivt mottatt, og de viste stor respekt for det jeg gjorde, forteller sjaman, Ronald Kvernmo.

Fikk sponset reise og opphold

Det var igjennom kulturaktøren Traavik.info at sjaman Ronald Kvernmo fikk denne muligheten, og han er svært positiv over at sjamanisme blir tatt så seriøst i de kretser. –  De har tro på at en slik seremoni vil hjelpe møtet deres at de betalte for både reise og opphold. Selve seremonien jeg utførte var for å bringe god energi i rommet hvor møte skulle holdes. Det var et møte hvor det fort kan bli harde forhandlinger ettersom det er snakk om mye penger og mange søknader, så da var det nok greit med en slik energiinnsprøytning, forteller sjaman, Ronald Kvernmo til nettavisen.