Salangen-Nyheter

Nye bioposer når man er gått tom?

Manglende bioposer

Arnt Zimmerman i HRS Miljø oppfordrer folk til å si ifra dersom de trenger flere bioposer. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Arnt Zimmerman i HRS Miljø oppfordrer folk til å si ifra dersom de trenger flere bioposer. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: HRS Miljø som i dag har ansvaret for avfallet i Salangen får stadig tilbakemeldinger på hvordan privatabonnentene i kommunen kan få tak i nye bioposer til matavfallet. Svaret er veldig enkelt.

Publisert:

Annonse
Annonse

Dette har vært et tilbakevendene spørsmål. Hva skal vi gjøre når vi går tom for bioposer til matavfallet? Hvor får vi tak i nye? HRS Miljø som er ansvarlig for avfallsleveringen i Salangen sier at det er en enkel måte å varsle dem på. - Når noen er tom for bioposer, knyter de bare fast en plastpose på søppelboksen sin, og når vi ser dette legger vi i en rull med 150 bioposer. Slik får de lett nye poser , sier Arnt Zimmermann i HRS Miljø.


Tilbakemeldinger

De har fått en del tilbakemeldinger på dette og håper nå at flest mulig får med seg, at det er enkelt å få nye poser. -For privathusholdningen koster det ikke noe da dette er inkludert i renovasjonsavgiften, mens næringsvirksomhetene får nye poser ved å kjøpe disse hos HRS Miljø, sier Zimmermann.


Søppeldunkene

Samtidig kommer HRS Miljø med en liten oppfordring til alle abonentene i kommunen. - Vi håpe at alle er så snille at de kan ta vår oppfordring om å snu håndtaket på søppelboksene utover, oppfordrer Arnt Zimmermann. Dette vil lette og forenkle arbeidet for de ansatte som skal tømme 850-860 søppeldunker i Salangen, utenom næringsvirksomhetene som de også har ansvaret for å tømme.- Dette vil på lang sikt føre til en lettere hverdag og mindre sykemeldinger og belastningsskader, avslutter Zimmermann.