Salangen-Nyheter

Inviterer til kvinnegudstjeneste:

Markerer kvinnedagen

- Vi har lyst til å markere kvinnedagen, med en kvinnegudstjeneste i forbindelse med at det er informasjonsår i år, forteller sogneprest Grete Glemmestad. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Onsdag 8.mars er den offisielle kvinnedagen, i den forbindelse har sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad planlagt å markere dagen med en kvinnegudstjeneste hvor det vil være fokus på nettopp kvinner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Gudstjenesten 8.mars vil rette søkelyset mot likestilling og rettferdighet, der kvinners situasjon i verden blir satt på dagsordenen. Glemmestad har fått med seg flere kvinner som skal være med å delta på gudstjenesten, enten med sang eller fortellinger, tanker rundt kvinner i Bibelen, kvinners undertrykkelse, rettferdighet og likestilling. - Blant annet kommer Ruth-Bente Aglen og Katrine Nordgård for å synge, nevner Glemmestad til nettavisen.

Gud, en kvinne?

Sognepresten forteller at både i Bibelen og i kunsten blir kvinnen brukt for å vise Guds omsorg. Glemmestad vil trekke frem tekster fra Bibelen hvor Gud blir beskrevet som enten en mor eller en kvinne. - Det er viktig å få frem et bilde av hvem Gud er, og det er noe jeg vil si litt om under gudstjenesten i neste uke. Noen av de andre som skal delta på gudstjenesten vil også fortelle om kvinner og kvinners roller i Bibelen, fortsetter hun.

Kvinnegudstjenesten skal holdes på Elvenes kapell onsdag, 8. mars og starter klokken 19:00. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

- Blir intimt og stemningsfullt

Grete Glemmestad er sikker på at det kommer til å bli en intim, koselig og stemningsfull gudstjeneste i forbindelse med markeringen av kvinnedagen, hvor de blant annet vil tenne lys og be for kvinner som blir undertrykt eller blir mishandlet. - Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til å møte opp på kvinnegudstjenesten på Elvenes, onsdag, 8. mars klokken 19:00, avslutter Glemmestad.