Salangen-Nyheter

– I raise the glass and say "Happy birthday":

Markerer QEII og St. Georg

Lørdag fylte Dronning Elisabeth II av England 92 år og i dag, mandag, er St. Georgs dag som blir feiret i blant annet England. Salangens egne

SJØVEGAN: Lørdag fylte Dronning Elisabeth II av England 92 år og i dag, mandag, er St. Georgs dag som blir feiret i blant annet England. Salangens egne "uoffisielle britiske ambassadør", Christopher Jones markerer begge dagene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag, 23. april er det St. Georgs dag. I følge gammel tro skulle Sankt Georg ha drept en drage for å redde prinsessen og kongeriket, noe som har vært inspirasjonen til mange folkefortellinger både her til lands, og i andre steder av verden. St. Georg blir blant annet regnet som Englands skytshelgen, til eksempel kommer dette frem i Englands flagg, St. Georgs kors. I tillegg blir denne dagen regnet som deres uoffisielle nasjonaldag.

Hever glasset for Dronningen

På lørdag, den 21. april var også en stor dag i England da regjerende Dronning Elisabeth II fylte 92 år. Christopher Jones, som er tilflyttet Salangen fra England sier han nå føler seg mer som en nordmann enn en brite, men at disse to merkedagene allikevel skal markeres. – For Dronning Elisabeths bursdag tar jeg et glass god vin som jeg hever og ønsker henne tillykke med dagen. Mandag derimot skal jeg i tradisjon tro kjøpe en rose som jeg skal gå med for å markere St. Georgs dag, forteller Jones til nettavisen. Siden 2015 har forøvrig Dronning Elisabeth II vært den som har sittet lengst ved den britiske tronen. Den 2. juni er det 65 år siden Dronning Elisabeth II ble kronet. Dronning Victoria satt bare i drøye 63 og et halvt år ved tronen.

ANNONSE
Annonse