Salangen-Nyheter

Feiringen i Lavangen kommune:

Markerer samefolkets dag med film

Filmproduksjonen ble gjennomført profesjonelt på Fjellkysten i Lavangen FOTO: GEIR-OVE MORTENSEN

I morgen lørdag 6. februar er det samefolkets dag, og i Lavangen blir dette markert annerledes enn tidligere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2021 kl 00:00

Annonse
Annonse

– Planen var å markere i Lauvhallen, men pandemiens restriksjoner satt en stoppe for det, sier Sánne-Márjá Utsi, samisk språkkonsulent i Lavangen kommune.

Markeringen ble løst med et samarbeid mellom samisk avdeling i Lavangen kommune, Lavangen frivilligsentral, Kulturskolen i Lavangen og Børve Media, hvor de nevnte gikk sammen og laget en film.

Innholdet i filmen er ikke røpet, men det ligger nøye forarbeid i grunn. FOTO: GEIR-OVE MORTENSEN​

Under produksjonen har hun mottatt mange positive tilbakemeldinger, og håper resultatet kan glede både innbyggerne i Lavangen og utflyttede lavangsværinger.

Arbeidet har vart over en lengere periode, og Utsi forteller at de har jobbet nøye med innholdet. Videre avslører hun at blant annet skolen, barnehagen og Lavangsheimen er involvert i filmen.

Produksjonen har hatt studio på Fjellkysten og Utsi håper at innbyggerne setter pris på filmen. FOTO: GEIR-OVE MORTENSEN

Selv skal hun feire sammen med familien. – Jeg har kjøpt inn fine lys i samiske farger, også skal vi spise god mat og kake sammen.

Videre oppfordrer hun alle til å ta vare på hverandre og at hun gleder seg til å kunne samles til neste år for en ordentlig feiring sammen.

Her kan du se sendingen som er laget i forbindelse med dagen!