Salangen-Nyheter

Seljeskog IL:

Markerer sine 70 år

Martin Ånesen ser på bildene på veggen i klubbhuset i Seljeskog. Det har vært et idrettslag med utrolig høy aktivitet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SELJESKOG: Lørdag skal Seljeskog Idrettslag feire sitt 70 års jubileum som idrettslag. Det feires med sosialt lag og hygge på klubbhuset i grenda.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er ingen tvil om at idrettslaget i Seljeskog var et aktivt og dynamisk lag i sin tid. Fra og med oppstarten 20.august i 1945 og frem til idag, har idrettslaget fostret mange fotballspillere, skigåere og skihoppere som har gjort seg godt bemerket. - Det har vært 70 år med utrolig mye glede og opplevelser, sier styremedlem Nikolay Nordmo til nettavisen.

Samles

Lørdag kveld skal det være historisk tilbakeblikk på klubbhuset i grenda, der mimrestund og god mat er stikkord for en hyggelig kveld. - Martin skal holde et kåseri og sammendrag av lagets historie. Han har vært mangeårig leder for idrettslaget, sier Nikolay og legger til at det også blir dans utpå kvelden. Nå håper de at grendas befolkning og andre kommer på jubileumskvelden i Seljeskog.

Idrettslagets logo har vært den samme i alle år.

Historisk tilbakeblikk

Kunne trærne på Kalvedalssletta i Seljeskog fortalt om alt som har skjedd under fotballkampene opp igjennom tidene, så kunne det vært gitt ut en egen bok!. - En av de fotballkampene jeg husker best da skjedde det noe helt spesielt. Midt under kampen blåste dommeren av kampen, da kom en lokal bonde fra grenda med kyrne sine og gikk over fotballbanen. Da alle kuene var gått over, kunne kampen fortsette, sier Martin Ånesen og ler godt. Fotballkampene i Seljeskog var forøvrig alltid godt besøkt.

Det nye klubbhuset er under oppføring i Seljeskog.

Alkoholen var skylda

Tidligere om årene var det flere sammenkomster på grendehuset, men med årenes løp er det blitt mindre og mindre. - Når vi var unge og bodde her oppe hadde vi ofte såkalte "kaffekvelder" der vi samlet folk og pratet ut i de små timer, med noe godt i glasset, sier Nikolay Nordmo . De to herrene minnes den gangen lysløypa ble tiltenkt. - Det var en kveld vi hadde fest her oppe i 1975. Da snakket vi om at vi trengte en lysløype. Vi hadde tatt noen glass med noe godt i, og var veldig enig at vi skulle lage en lysløype. Dagen etterpå var vi i gang, sier mangeårig medlem og leder i Seljeskogen Idrettslag, Martin Ånesen.

Kalvedalssletta i Seljeskog var arena for fotball og mange opplevelser.

Vanskelig økonomisk

Igjennom årenes løp er det blitt mer og mer vanskelig for idrettslaget og sikre seg støtte til drift. - Vi har søkt om midler hos lokalt næringsliv og banker. Men vi har fått avslag alle gangene de siste årene. Ingen vil være med og sponse oss lengre. Vi er antakelig blitt for små, sier Martin Ånesen spørrende. Det mest positive er det gode samarbeidet som idrettslaget har fått med Salangen IF Ski de siste årene. - Det er utrolig godt, og vi samarbeider om mange ting, avslutter Nikolay og Martin.