Salangen-Nyheter

Ti år med jamaicansk samarbeid:

Markering i Captains Cabin

Til helga skal 10 årsjubileet til Morgans Ship markeres i Gratangen.

GRØSNES: Til helga markerer Morgans Ship i Gratangen ti år. Dagen skal markeres både fredag og lørdag sammen med fint besøk fra London. I løpet av helga blir det både reggae, jamaicansk mat, og workshop både for store og små.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På midten av 1600-tallet seilte sjørøveren Henry Morgan i Karibia. Han endte etter hvert opp under Englands tjeneste hvor han til slutt ble guvernør av Jamaica. Dette er en videre kjent historie i Jamaica og en hotelleier ønsket å spille på nettopp denne historien i håp om å trekke flere besøkende. Hotelleieren fikk den svenske kunstneren Calle Örnemark til å bygge en modell av skipet Oxford, som var et av skipene Henry Morgan seilte med. Hotelleieren hadde sett for seg at skipet skulle stå på en av strendene i nærheten av hotellet. Høsten 2005 kom orkanen Katrina som blåste bort den nevnte stranda, og spørsmålet var da hvor denne modellen skulle settes opp. Gjennom en lenke av "en venn av en venn" har altså denne modellen av Morgans skip, Oxford, endt opp i Gratangen.

*Saken fortsetter under bildet*

Det er ti år siden den spesielle skulpturen kom til Gratangen. FOTO: MORGANS SHIP

Settes opp i Gratangen

Da det ble bestemt at skipet skulle settes opp i Gratangen ble det naturligvis opprettet et visst samarbeid mellom Jamaica og "Lille Jamaica"; Gratangen. I første omgang var skulpturen en severdighet, og den ble satt opp på dugnad av lokale ildsjeler.

Markering

Fredag og lørdag, 10. og 11. august er det duket for tiårs jubileum for Morgans Ship. Dagene skal markeres inne i Captains Cabin ved Morgans Ship, og blant aktivitetene nevnes både reggae workshop og jamaikansk mat. Den britiske discjockeyen Geoff Parker kommer med sin samling av gamle reggae plater, og vil i tilegg fortelle om reggaens historie. I tillegg vil det være åpen mikrofon begge dagene hvis noen har noe de ønsker å bidra med.

Kommer fra Jamaika

Geoff Parkers kone, jamaikanske Delmay Parker er leder for London Reggae Choir og vil lede reggae workshopene, og opplyser i pressemeldingen fra Morgans Ship at alle er velkommen til å delta med den stemmen de har. Fra Jamaika kommer også Enid Williams som skal servere tradisjonell jamaikansk mat begge kveldene. – Alle er hjertelige velkommen!, oppfordrer styremedlem i Morgan Ship, Nina Gjertsen.