Salangen-Nyheter

Feiring av små og store:

Markerte bibliotekdag

Fredag ble nasjonal bibliotekdag feiret i Salangen. FOTO: GURO BJØRNSUND

SJØVEGAN: Alle var velkommen til biblioteket i Salangen sist fredag for kaffe og kjeks, da de feiret nasjonal bibliotekdag. Dagen ble markert i samtlige biblioteker i regionen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fredag 1. september feiret store og små bibliotekene. Hver kommune har sin egen markering av biblioteket på ulike måter. Salangen bibliotek feiret Nasjonal bibliotek-dag med å servere kaffe og kjeks til alle som kommer innom. Folkebibliotekene i Sør-Troms hadde sin egen markering denne dagen. Bibliotekene i Sør-Troms består av kommunene Kvæfjord, Harstad, Skånland, Ibestad, Salangen, Gratangen, Lavangen og kulturbussen. De har også bøker som de gir bort denne dagen.

Litteratur for alle og en hver. FOTO:GURO BJØRNSUND

Møtested og arena

Salangen biblioteket er et kombinasjonsbibliotek, det vil si både et folke- og skolebibliotek som alle kan bruke. Det er nylig vedtatt en visjon for alle folkebibliotekene i Troms, «All verdens kunnskap og kultur til alle». I regional bibliotekplan for Troms er det vedtatt tre tjenesteområder med fokus på: kunnskap og læring, litteratur og kultur. og til slutt lokal arena og møteplass. Bibliotekene arbeider kontinuerlig for å styrke allsidighet, være tidsaktuelle og gi relevante tilbud.