Salangen-Nyheter

Miljøtjenesten i Salangen kommune

Markerte verdensdag med aktivitetsløype

Markus Fossbakk (t.v) og Sigrun Øverbø Jørgensen (t.h) gikk selv aktivitetsløypa med quiz i Strandparken tirsdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I anledning verdensdagen for psykisk helse hadde folkehelsekoordinator i Salangen, Karla Sende satt opp en aktivitetsløype med quiz i Strandparken på Sjøvegan. Her var det flere personer innom i løpet av tirsdagen og deltok. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Grunnlaget for at det var laget en aktivitetsløype var for å få det fysiske aspektet inn, og hva dette kan bety for en bedre psykisk helse.

Markus Fossbakk og Sigrun Øverbø Jørgensen jobber begge i Miljøtjenesten i Salangen kommune. De valgte tirsdag og gå løypa.

- Jeg synes det var en veldig lett og fin løype. Det var heller ikke noen særlig vanskelige spørsmål underveis. Det var noen øvelser og slikt jeg måtte gjøre, men det gikk helt greit, sier Markus Fossbakk til nettavisen.

Viktig i arbeidet med mennesker

Sigrun og Markus har en hverdag der de jobber tett med mennesker. De vet hva det vil si og bruke fysisk aktivitet i det psykiske helsearbeidet.

- Det har mye å si med fysisk aktivitet. Det kan være en veldig fin vei for å få innpass hos folk som trenger å snakke om tanker og slikt, sier Sigrun Øverbø Jørgensen til nettavisen.