Salangen-Nyheter

Salangen kommunes kulturpris:

Mary-Anne tildelt pris

Mary-Anne Beryl Winstanley ble tildelt prisen

SJØVEGAN: Hele Salangens "Blomster-Mary-Anne" ble i dag søndag tildelt Salangen kommunes kulturpris for 2019. Mary-Anne Beryl Winstanley (bildet) har i mange år sørget for at Sjøvegan ser vakkert ut med blomster på sommeren.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Mange salangsværinger kjenner henne som damen som står med rumpa i været i Sjøvegan-sentrum igjennom sommeren. Da holder Mary-Anne Beryl Winstanley på med og forskjønne sentrum med de vakreste blomster. Det er en frivillig jobb hun tar på seg hver sommer, og som veldig mange innbyggere og næringsdrivende setter så stor pris på!. I dag ble hun hedret på skikkelig vis når hun ble tildelt Salangen kommunes kulturpris for 2019. Det var ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo som delte ut prisen til Beryl Winstanley i dag under premieutdelingen til Millionfisken. Prisen består av en sjekk på kroner 5000,- fra kommunen, samt et tinnfat og et diplom med innskriften "Årets kulturprisvinner 2019".

Prisen ble delt ut før premieutdelingen til Millionfisken søndag ettermiddag, av ordfører og kultursjef. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Får støtte

Mary-Anne Beryl Winstanley sørger for å samle inn penger fra næringsdrivende i Salangen til å kjøpe inn blomster. Deretter foretar hun beplantning på forskjellige steder i sentrum som er i båter, oppheng på lysstolper og i bøtter som står omkring i sentrum med dikt på. Og senere igjennom sommeren så foretar hun vanning av plantene også til ulike tider. Med andre ord, en helt unik person som gjør så mye, for så mange!. - Tusen takk til alle som har nominert meg. Det er en ren glede og kunne glede andre. Jeg håper å kunne fortsette med beplantningen i årene som kommer, hvis skuldra og hofter er med meg, sa Mary-Anne Beryl Winstanley når hun fikk ordet etter prisen var overlevert henne.