Salangen-Nyheter

Tilrettelegger for allergikere og intolerante:

Matkort merker mat

Marit Barbo lanserer Matkort for å tilrettelegge for allergikere og intolerante. PRESSEFOTO.

ALTA/SJØVEGAN: Marit Barbo fra MerkMaten AS presenterer Matkort for å gjøre det enklere for privatpersoner, arrangører og dugnadsbakere å gjøre en forskjell for folk med matallergier og intoleranser.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Ifølge Barbo kommer produktet Matkort i butikkhyllene på Meny fra og med neste uke. I Uke 41 reiser hun til Oslo der hun står med stand på en av de største Meny-butikkene i landet for å promotere det nye produktet. — Matkort er unikt, og det finnes ikke noe tilsvarende i butikker i dag, forteller hun på telefon.

Om Matkort

I pressemelding forteller Barbo at Matkort gir mulighet til å skrive navn på retten eller kaken øverst, og krysse av for hva den inneholder som allergikere eller intolerante kan reagere på. Merket mat og kake gjør innholdet mer synlig, slik at også de med allergier og intoleranser kan forsyne seg uten å frykte reaksjon. Nå er det også vegansk og vegetarisk opsjon på kortet. — Kortene bidrar til et steg i retning universell utforming for de med utfordringer knyttet til mat, sier hun til slutt i pressemelding sendt ut til aviser med informasjon om produktet.

Matkort skal gjøre det enklere å vise hva mat på private arrangementer og lignende inneholder. PRESSEFOTO.

Stor dag for allergikere og intolerante

Selv om det er matmerking på kaféer, restauranter og lignende, har det ikke vært påbudt for mer private arrangementer. Barbo mener det er mange som ikke kan delta på slike arrangementer på like linje med de som ikke har allergier eller intoleranser. Med Matkort søker hun å endre dette, og gjør det lettere for private å merke maten de serverer. — Dette er en stor dag for min lille bedrift, og en kjempestor dag for de med slike utfordringer, bemerker hun fornøyd på telefon. — Det er bare å følge med på Facebook-siden, så skal jeg holde alle oppdatert, legger hun til.

Mange støttespillere

— Det er en stor dag og jeg har personlig lagt mye arbeid i det, forteller Barbo videre, men hun har også hatt masse folk rundt seg. Hun takker Origo i Alta og Innovasjon Norge, to mentorer hun har hatt, og forteller at hun har hatt et nært og tett samarbeid med Anne Kari Isaksen fra Astma- og Allergiforbundet. — Det nytter ikke bare å ha en god ide, sier Barbo. Hun har vært avhengig av å komme i kontakt med folk som har kompetanser i de områdene hun ikke har det. — Det er utrolig mange folk og støttespillere som er med på dette, sier hun takknemlig