Salangen-Nyheter

Medby Landhandel er ferdig:

Måtte flytte samlingen ut

- De morsomste skiltene er gamle tobakk skilt, fordi det er ikke lengre lov å reklamere for slikt i dag, sier Kent David Pedersen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

MEDBY: Kent David Pedersen (bildet) har bygget sin egen landhandel på Medby og en kjøpsmannsdisk i gammel stil for å ta vare hobbyen som er å samle på gamle skilt, askebegre og gjenstander. - Det eldste skiltet jeg har er over hundre år gammelt, sier Pedersen fornøyd.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

For tre år siden fikk Kent David Pedersen en fascinasjon på å samle på gamle skilt, og har nå nylig ferdigstilt et lite museum på Medby. Det er ikke bare skilt som pryder lokalet, det er også gamle askebegre og produkter som tar deg tilbake i tid. Lokalet etterligner en gammel landhandel og Pedersen har allerede hatt sin første åpning. - Jeg hadde åpen dag på søndag for alle som hadde lyst komme å se. Vi var vel oppe i tolv personer noe som var veldig morsomt. Jeg får se om det blir flere slike dager, men for de som har lyst til å se på utstillingen skal bare ta kontakt med meg, sier Pedersen stolt til nettavisen.

- Disse ble bare produsert mellom 1947-1960 så disse er litt sjeldne, sier Pedersen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.

Begynte med askebegre

Interessen til Pedersen kom fra da han begynte å samle på gamle askebegre for så å gå over til gamle skilt. Årsaken til at Pedersen måtte bygge en kjøpsmannsdisk var at samlingen ble for stor å ha inne i hus. - Det begynte å bli dårlig plass inne, så jeg måtte flytte samlingen ut, forklarer Pedersen. Pedersen utdyper videre at det har ikke vært enkelt å samle skilt. - Det har vært gode og dårlige perioder. Jeg leter mye på nettet etter neste gjenstand. De siste skiltene fikk jeg tak fra en gammel nedlagt landhandel i Karlstad, sier Pedersen med et smil og legger til at det er artig å samle skilt som har historier bak seg.

Dette skiltet er over hundre år gammelt og det eldste Pedersen har i landhandelen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN