Salangen-Nyheter

SIF fotball avslutter sesongen:

Med fokus på integrering

Thobbe Fosseng håper mange besøker Astafjordhallen for å heie på de som spiller i helga. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

IDRETTSHEIA: Førstkommende lørdag arrangeres SIF Tournament 2017 i Astafjordhallen. Dette er en sesongavsluttingsturnering hvor også integrering står høyt i fokus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Årets fotballsesong går mot slutten og på lørdag markeres avslutningen oppe på idrettsheia med først en litt spesiell turnering, før det hele avsluttes med en fest. Turneringen har ikke bare som formål å være en siste innspurt på gresset før sesongavsluttingen, men den er også med på å integrere. Thobbe Fosseng, SIF trener og en av personene bak turneringen forteller at det er fem lag, bestående av spillere fra ulike lag og divisjoner som spiller. - Tanken bak turneringen var å skape et ekstra samhold på tvers av lagene, det er der ideen kommer fra. Jeg har valgt 5 spillere fra rekruttlaget som fungerer som kaptein for sitt lag, og som da har fått velge sine spillere, både fra A-laget, damelaget og rekruttspillere slik at det i alt er ti spillere på hvert lag, og av begge kjønn, opplyser Fosseng.

Kampene blir å spilles inne i Astafjordhallen ved Idrettsheia i Salangen fra kl. 09.00 til 15.00. ARKIVFOTO: INGER-ANDREA ØSTBY

SIF i samarbeid med UDI

Salangen idrettsforening har siden mai i år samarbeidet med Utlendingsdirektoratet om å gjennomføre et integreringsprosjekt. Mellom femten og tjue gutter, enslige mindreårige har trent fotball to ganger i uken, hvorav noen av de også har fått vært med å trene med både A-lag og rekruttlag. Dette har medført betydelig fremgang, både fotballmessig og sosialt. Nå skal sesongen avsluttes med denne turneringen som finner sted i Astafjordhallen på Idrettsheia. - SIFs arbeid med integrering har så vidt bare begynt, sier Thobbe Fosseng avsluttende.

ANNONSE
Annonse