Salangen-Nyheter

God beredskap betyr trygghet

Med innbyggerne i fokus

Marit Arnstad var på besøk for å høre om lokale utfordringer knytt til beredskapen i regionen. FOTO: KARI TVEIT

SJØVEGAN: Lokal beredskap og opplevelsen av trygghet for innbyggerne sto i sentrum da Marit Arnstad var på besøk på lensmannskontoret i Salangen i går.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2015 kl 00:00

Sykehusalliansen var i møte med Senterpartikandidater fra Salangen, Lavangen, Bardu, Dyrøy og  Ibestad, samt Marit Arnstad, ambulansens Kyrre Tunheim, lensmenn fra Salangen og Ibestad for at de skulle få presentere sine utfordringer knytt til å holde et høyt beredskapsnivå til beste for folk i regionen.

Utfordringer på flere plan

Sven Håkon Evju i Sykehusalliansen snakket om behovet for lokal akuttkirurg og kampen mot Regjeringens forslag om å halvere antallet sykehus som tilbyr akuttkirurgi.

Kyrre Tunheim i ambulansetjenesten og områdetillitsvalgt i Delta- område 3 er også bekymret for det som skjer i Narvik. Han poengterte ovenfor Arnstad og de lokale senterpartipolitikerne at det er 20 mil til Tromsø og 10 mil til Narvik. - Vi vet hvor skoen trykker. Dersom Sykehuset i Narvik ikke hadde vært der måtte vi kjørt mange flere rett på kirkegården, sa Tunheim.

Politiet til gode for lokalsamfunna

Lensmann Johan Steen i Ibestad og Hans Roar Rasmussen i Salangen hadde beredskap, regelverk og utrykkingstid i fokus. Steen som er alene på kontoret i Ibestad har ikke lov å rykke ut alene, noe som betyr at han kanskje må vente i flere timer på kollegaer fra andre lensmannskontor. Rasmussen snakket også om behovet for lokal kunnskap for å fungere godt og effektivt.

Jobber for den lokale beredskapen

Marit Arnstad var der for å høre på de lokale beredskapsinstansene, og lærte mye nytt. Hun er litt usikker på hva som i praksis er mulig å påvirke på sentralt hold, men debatten om sykehusene er ikke over, og den skal Sentrepartiet delta i. I tillegg oppfordret hun ordførerne i Salangen og Lavangen om å sto opp for det lokale brannkorpset. Hun tror det også kan bli diskusjoner innenfor dette beredskapsområdet.

Nyttig orientering

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo syns etatene hadde klare og tydelige budskap, og formidlet situasjonen godt. - Vi inviterte Marit Arnstad hit fordi vi har noen utfordringer som jeg tror hun kan hjelpe oss med. Hun kan få sakene på dagsorden på Stortinget, sier Wiggen Prestbakmo til slutt.