Salangen-Nyheter

Millionfisken 2018 fikk kjenne på været:

Men likevel i pluss

– Overskuddet er ikke på nivå med tidligere år, men vi kan allikevel levere et positivt resultat, noe vi er svært fornøyd med, sier styreleder i Millionfisken AS, Torkel Rørstrand til nettavisen.

SJØVEGAN: Selv om været ga en negativ effekt på besøkstallene for Millionfisken 2018, så landet arrangementet allikevel på beina økonomisk sett og har vendt nesen mot neste års fiskekonkurranse.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Millionfisken 2018 møtte sterk motvind, bokstavelig talt, noe som ga en direkte konsekvens på besøkstallene. Styreleder for Millionfisken AS, Torkel Rørstrand opplyser til nettavisen at de har klart  begrense kostnadene ved arrangementet noe som har medført at de har gått i pluss. – Overskuddet er ikke på nivå med tidligere år, men vi kan allikevel levere et positivt resultat, noe vi er svært fornøyd med, sier styrelederen til nettavisen.

Høstet nye erfaringer

Rørstrand er fullstendig klar over risikoen ved ute arrangement her i nord med tanke på det uforutsigbare været. – Denne gangen var ikke været på vår side, men det har gitt oss mange nye erfaringer vi tar med oss videre. Blant annet var jo været på fredag så dårlig at vi ble nødt til å flytte artistene inn i teltet, noe som medførte en utrolig fin og minneverdig intimkonsert med CC Cowboys inne i teltet, sier Torkel Rørstrand.

Avgjørende å være nytenkende

Millionfisken er bare en av veldig mange festivalkonsepter, noe som medfører en høy konkurransefaktor og en drakamp om gjestene. Som Darwins kjente observasjon er det kun de mest tilpassningsdyktige som forblir år etter år blant et hav av døgnfluer.  Rørstrand trekker særlig frem tre faktorer han mener er avgjørende for Millionfiskens overlevelsesevne. – Vi bruker mye tid på å nyvinne vårt konsept og prøver hele tiden å komme opp med nye, gode ideer for vår videre utvikling. I tillegg er vi avhengig av en frivillig innsats, og i Salangen er frivillighetsånden sterk. Vi får en utrolig innsats av de frivillige under festivalen, og de lag og foreninger vi er allierte med, forteller Rørstrand.

Ikke uten sponsing

Millionfisken har store positive innvirkninger på lokalsamfunnet, noe som har landet de mange gode sponsorer som har vært med å støtte fiskekonkurransen i en årrekke. – Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre alt dette uten å disse tingene på plass, forteller styreleder i Millionfisken AS, Torkel Rørstrand avslutningsvis til nettavisen.