Salangen-Nyheter

- Vi er forskjellig:

- Men vi liker kunst

Medlemmene bak Tusenkunstnere har all grunn til å være fornøyd med å vise frem kunstutstillingen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Tusenkunstnere Forening hadde gleden av å åpne Kunsthagen for en liten kunstutstilling som viste frem noe av det de har drevet med. - Vi er mange og vi er veldig forskjellig, men vi har en ting til felles og det er at vi liker kunst, sier ledere for foreningen Wenche Kanstad.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I går hadde Tusenkunstnere Forening kunstutstilling i Kunsthagen. Her viste de frem masse fantastiske kunstverk som medlemmene selv hadde malt, laget, eller tegnet. Medlem av foreningen Ellen Størkersen er glad for å ha fått en plass som hun kan vise frem kunsten sin. - Vi ønsker å vise frem det vi egentlig driver på med. Det å ha en utstilling gjør slik at vi viser oss frem, hvem vi er og hva vi står for. Kanskje noen vil til og med melde seg på hos oss, sier Størkersen ovenfor nettavisen.

«Mitt liv i farger»

Gjennom flere kurskvelder har Tusenkunstnere gjennomført prosjektet «Mitt liv i farger» som har vært rettet mot enslige mindreårige i mottaket. Wenche Kanstad kan informere at målet med prosjektet har vært å skape en arena utenfor mottaket, som gir tid til ettertanke, og bearbeidelse av opplevelser for ungdommene. I totalt 8 kvelder har de jobbet med ulike temaer, og under utstillingen kunne man se i kunstverkene til ungdommene at det ligger tanker og reflekjsoner på både fortid, nåtid og fremtid. Kanstad har vært instruktør under kurskveldene og hun kunne si at ungdommene selv har valgt ut hvilke bilder, tegninger og annen kunst de ønsket å dele med publikummet. - Det har vært emosjonelle kvelder, en del gråt, men også mye fliring. Det har vært mye bearbeidelse av følelser, sier Kanstad avsluttende og er takknemlig for å få lov fra ungdommene til vise frem bildene.

Ungdommene har vist frem følelser og utrykk som betyr mye for dem. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Åpent under Millionfiskhelga

Om dere ikke fikk med dere utstillingen er det bare å senke skuldrene. I forbindelse med Millionfisken vil de holde utstillingen åpent gjennom helga. Fra fredag til lørdag klokken 12.00-17.00 og søndag klokken 12.00-14.00 er alle hjertlig velkommen til kunsthagen hvor det også vil bli servering av kaffe og kaker. Det vil også være salg av lodd til det store kunstlotteri som gir muligheten til å vinne eksklusive og unike premier.