Salangen-Nyheter

Færre sponsorer til fyrverkeriet:

Merker bedriftsnedgang

Samfunnsengasjerte Jens Viktor Steinsund frykter for næringsdrivendes fremtid i distriktene.

SJØVEGAN: Det er tøffe tider for næringsdrivende i distriktene, noe Maxi Pyroteam merker på antall bedrifter som som har gitt støtte til nyttårs-fyrverkeriet. Tallene viser ni færre enn tidligere år.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sammenliknet med tidligere år er det ni færre bedrifter som har gitt bidrag til Maxi Pyroteam i innsamlingen til nyttårsfyrverkeriet. Samfunnsengasjerte Jens Viktor Steinsund har forståelse for at det er tøffe tider for næringsdrivende i distriktene. – Arbeidsplasser og næringer legges ned eller blir sentralisert i grove trekk her i distriktene. I Salangen alene er det mange bedrifter som har måtte stenge dørene det siste året, og i nabokommunene er det ikke noe bedre. Dette er en negativ konsekvens som viser hva som faktisk skjer med et sentraliserende Nord-Norge, sier Steinsund oppgitt.

Mange nærings-tyver

Grunnene er mange for at arbeidsplasser og næringsdrivende forsvinner fra distriktene, Steinsund trekker frem blant annet sentralisering-trenden og netthandel som to av faktorene som gjør det lite attraktivt å drive næring, jobbe og bo i distriktene. – På fredag tok det meg en halv time å finne parkeringsplass på Finnsnes, mens på Sjøvegan var det knapt kø ved kassene på dagligvarebutikken. Dette er jo et klart bevis på hvor utfordrende det er å drive butikk ute i distriktet, sier Steinsund. 

Selv om det har blitt færre bidrag til Maxi Pyro-team i år, så understreker Steinsund at dette ikke vil gi konsekvenser for nyttårs-fyrverkeriet.