Salangen-Nyheter

Håper på lite nattefrost fremover

Middels godt potet-år

Potetbonde i Øvre Salangen, Stein Inge Prestbakk konkluderer forsiktig med at det har vært et middels godt potet år. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Potetbonde Stein Inge Prestbakk er halvveis i potetopptakingen på gården sin i Øvre Salangen. Han er nogenlunde i rute.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Potetene ble satt i jorda i starten av juni i år. Sålangt i potetopptakingen ser det middels bra ut, når det kommer til kvaliteten på potetene.

- Det er litt både og på potetene. Rundpoteten er litt mindre i størrelse i år. Jeg har satt mest rundpotet og mandel i jorda denne sommeren, sier Stein Inge Prestbakk til nettavisen.

Håper været holder seg

Frem til nå ser det ut til at det skal gå greit med avlingene, så lenge været holder seg greit de neste 12-14 dagene.

- Jeg håper det blir overskyet på natta fremover nå de nærmeste 12-14 dagene. Jeg ser jo at riset har blitt nedfroset på de ulike netterne nå, og det er ikke bra. Poteten vekser ikke mer da, sier Prestbakk.

* Saken fortsetter under bildet *

Det er mest av rundpotet og mandelpotet hos potetbonde Stein Inge Prestbakk på Vangen gård i Øvre Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det er mest av rundpotet og mandelpotet hos potetbonde Stein Inge Prestbakk på Vangen gård i Øvre Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Folket vil kjøpe

Sist lørdag var han i sentrum av Sjøvegan og solgte noen sekker med de ulike potet-sortene. Det gikk unna med salget, og nå ringer folk hele tiden og skal ha mer potet fra potetbonden som er kjent for sin gode kvalitet.

- De ringer hele tiden og skal kjøpe. Jeg har ikke tid til å gjøre alt klart. Nå er det om å gjøre å få alt i hus før vinteren. Så folk må bare vente. Jeg regner med om fjorten dager så får jeg pakket alt i sekker for salg, sier Stein Inge Prestbakk fornøyd.

Han har nå holdt på med potetproduksjon i Øvre Salangen i 16 år nå.

I fjor tok han opp totalt 220 tonn med poteter av ulike slag. I år regner han med å komme ut med det samme tallet, sånn omtrent.