Salangen-Nyheter

Planlegger sommeraktiviteter:

Midlene har kommet!

Tiltakskonsulent ved Astafjord barneverntjeneste, Hilde Løvberg deler gladnyheten om at Salangen kommune også i år har fått tildelt midler fra Barne-, ungdoms. og familiedirektoratet (BUFDIR) for å skape sommeraktiviteter i kommunen. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Salangen kommune har nå fått innvilget midler fra BUFDIR i år, og er snart ferdig med planleggingen for aktiviteter til sommeren 2018. Det ble til sammen innvilget 270.000 kroner som da skal gå til gratis aktiviteter for barn og unge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salangen kommune har nå fått innvilget midler fra BUFDIR i år, som i fjor, og er snart ferdig med planleggingen for aktiviteter til sommeren 2018. Tiltakskonsulent ved Astafjord barneverntjeneste, Hilde Løvberg er kjempeglad for pengene, som blir godt å ha for å skape morsomme og minnesrike aktiviteter for barn og unge, både i og utenom Salangen kommune. - Aktivitetene er som vanlig gratis, og vi skal få ut en tidsplan i løpet av neste uke med mer detaljert innhold. Vi ser så klart på hva som var populært i fjor, og kan for sikkert si at det blir opptil 2 turer til Polar Park og Polarbadet, og andre aktiviteter som hip hop kurs, sangkurs og sirkusskole, forteller Løvberg fornøyd til nettavisen. I år bemerker Løvberg også at det også er mulig for barn og unge utenfor kommunen å melde seg på aktivitetene. Dette har alltid vært mulig tidligere, men er nå blitt tydeligere informert.

*saken fortsetter etter bildet*

Det har blitt tildelt 150.000 kroner for å ruste opp utstyrsbanken i Salangen, hvor man kan låne både vinter- og sommerutstyr. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Utstyrsbanken oppgraderes

På toppen av midlene som ble delt ut for å skape aktiviteter i kommunene, ble det også innvilget en ekstra sum på 150.000 kroner til vedlikehold av utstyrsbanken i Salangen. Disse pengene går da til opprustning og innkjøp at nytt utstyr som da kan lånes etter avtale. I følge Løvberg er også dette kjempeflott. - For litt siden skulle skolen i Salangen på leir og trengte turustyrt. Man vet aldri når det trengs, og det kjøpes inn etter behov, og nå mot sommeren er det greit å ha slikt ordentlig på plass, deler hun med nettavisen. Mer informasjon om dato og tidspunkt om sommeraktivitetene blir å offentliggjøres mot torsdag, 7. juni.