Salangen-Nyheter

«Hippie»- tur til Millionfisken

- Millionfisken er årsaken til at vi er venner!

Inne i bilhengeren sover de to godt, Sander Lundahl (t.h) og Preben Aalmen (t.v) når de er på såkalt "hippie-tur" til Salangen og Millionfisken. Noe de var i år, for tredje gang. Foto: Jon Henrik Larsen

Det er to gode venner som liker å dra på turer sammen. I hele tre år har de rest til Salangen sammen, bare for å oppleve Millionfisken og fiskefesten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sander Lundahl (27) og Preben Aalmen (30) er to gode venner som bor i Narvik til daglig. De begge har samboere og jobb i hjemme i malmbyen.

Deres vennskap kom til i Salangen i 2018. Da de begge var på Millionfisken.

- Det var fiske, folk og fest som forenet oss to som kompiser. Det var her i Salangen!, sier Sander Lundahl med et glimt i øyet.

Siden den første gangen i Salangen har de to kompisene fortsatt å reise til bygda og Millionfisken hvert år, på det de selv kaller for "hippie-turer". De fisker ikke noe i konkurransen når de er her.

- Ja, det er jo egentlig en tøv-tur. Vi finner oss venner her, drikker og koser oss og gir totalt faen. Det er kort sagt folk og fest!. Også er det jo selvsagt mye fint og se på, foruten om fisken som blir fanget da, sier Preben Aalmen og flirer godt.

Når nettavisen møter de to, har de nettopp våknet opp til ny dag i bilhengeren som er omdannet til feriebolig.

- Dette er jo en bilhenger for å transportere bil med, men den er unik for oss her, vi får jo så god plass til vanlige rammemadrasser og litt til, uten at vi må ligge oppå hverandre, sier Sander og setter seg på senga inne i hengeren.

I 2019 hadde de bare en vanlig Statoil- henger de overnattet i. Men det ble litt for trangt, så i år har de avansert til et større mobilt hjem for helga.

Kommer tilbake

De to unge herrene liker arrangementet som er i Salangen hver sommer, og sier de vil fortsette å komme hit hvert år. Ikke for fiskekonkurransen sin del, men for at det er en fin sosial møteplass for mange mennesker fra hele regionen.