Annonse
Salangen-Nyheter

Får så mye ut av å være støttehjelp!

Mohamad vil jobbe for deg!

Mohamad Faisal Alothman ønsker og hjelpe og jobbe for salangsværinger som trenger det. Her hjelper han Ann-Sofie Henriksen med snørydding i Elvelund. ARKIVFOTO: TORBJØRN KOSMO

Mohamad Faisal Alothman ønsker og hjelpe og jobbe for salangsværinger som trenger det. Her hjelper han Ann-Sofie Henriksen med snørydding i Elvelund. ARKIVFOTO: TORBJØRN KOSMO

Mohamad Faisal Alothman skriver i en status på sin Facebook- side at han ønsker å hjelpe andre. Han forteller at han like å hjelpe mennesker. Ved å ha den egenskapen førte det til at han ble støttehjelp for en eldre dame i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

- Jeg startet med det for 2 år siden. Jeg lurte veldig på hvordan folk her oppe lever og ved å gjøre dette ble jeg også integrert. Det er så mange fordeler med å være til hjelp for andre, sier Mohamad.

Integrering

Ved å hjelpe noen andre, noen som er norske er dette også til stor hjelp for Mohamad. Da han startet som støttehjelp var det mye han lurte på og det var mange sosiale koder som måtte knekkes. Ettersom tiden gikk har han lært mye om den norske kulturen og han har fått fortalt om sin kultur.

- Jeg har fått en større forståelse for den norske måten å leve på. I tillegg lærer jeg norsk. Dersom jeg har fått et brev fra f.eks banken, tar jeg det med meg til damen jeg er støttehjelp for, og hun forklarer meg hva som står i brevet. En god måte for meg å forstå, sier Alothman.

Ønsker å være et bindeledd

Mohamad forteller at han vet av mange flyktninger som ikke har utdanning.

- Mange er ikke utdannet, men de vet hva det vil si å jobbe. De er lærevillig og dersom det er noe de ikke kan, må de få se det gjort et par ganger. Etter det kan de gjøre det selv, sier han.

Moahamad sier at det er mange som trenger arbeid og mange som ønsker arbeidere.

- Arbeidsoppgavene kan være hva som helst. Det seg være alt fra hagearbeid på våren og sommeren, maling av hus innvendig og utvendig, snømåking eller vasking, sier Alothman.

Oppfordring

Mohamad forteller at han blir glad av å kunne hjelpe uansett. Han ber folk som ønsker arbeid om å ta kontakt med han.

- Jeg startet med dette først og fremst for å hjelpe. Jeg får litt lønn og jeg lærer norsk. Det er en utrolig fin følelse å hjelpe andre. Ta kontakt med meg på Facebook for mer informasjon slik at jeg kan hjelpe deg, avslutter Mohamad.

Mohamad la ut dette innlegget på Facebook- siden "Hva skjer i Salangen". Responsen i ettertid har vært stor til den unge mannen. 

Annonse