Salangen-Nyheter

Sjøvegan vgs i Oslo:

Muhammed møtte Erna

Gro-elev ved Sjøvegan vgs, Muhammed Esmali var en av de heldige elevene som fikk møte statsministeren. Han er forøvrig plassert bak statsministeren i den blå genseren. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/OSLO: I dag var representanter fra Sjøvegan videregående skole i Oslo hvor de fikk møte statsminister Erna Solberg i forbindelse med en konferanse blant Benjaminpris-vinnerne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Avdelingsleder Asbjørg Johnsbøen, lektor Åsa utstøl og Gro-elev Muhammed Esmali var torsdag denne uken i Oslo hvor de fikk møte statsminiser Erna Solberg i forbindelse med en konferanse med vinnere av Benjaminprisen. Sjøvegan Videregående skole fikk denne prisen i 2015. – Vi er veldig stolte over å være en del av dette nettverket av Benjaminpris-vinnere. Det er mange flinke skoler der ute, og det har vært veldig spennende å lærerikt å få være her i Oslo i dag, forteller avdelingsleder ved Sjøvegan videregående skole. Asbjørg Johnsbøen.

Å skape gode holdninger

Johnsbøen legger ikke skjul på at det enda finnes mye rasisme og tilfeller av ekstremisme i Europa, og ettersom Sjøvegan vgs har elever med flerkulturell bakgrunn er det spesielt viktig at lærerne går frem som et godt forbilde for å kunne skape gode holdninger blant elevene. – Vi som lærere har et viktig ansvar både for å være med å skape gode holdninger og vise god folkeskikk, dett er vel så viktig som det å snakke åpent om det radikale, for å i fremtiden hindre en videre radikalisering av samfunnet, sier Johnsbøen.

ANNONSE
Annonse