Salangen-Nyheter

Skinnende konsertserie:

Musikk i lyse kvelder

Fredrik Lantz varmer opp pianoet til konsertserien som starter onsdag i denne uka. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Fredrik Lantz varmer opp pianoet til konsertserien som starter onsdag i denne uka. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Kantor Fredrik Lantz i Salangen kirke arrangerer en spennende konsertserie, sammen med ulike artister og diktere for hver kveld. - Dette blir et bra samlingspunkt der salangsværinger kanskje møter gamle venner, naboer eller kollegaer, sier Lantz.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I sommer arrangerer Salangen menighet en konsertserie i Salangen kirke som de har kalt for «Musikk i lyse kvelder». Konsertserien består av fire rolige musikkstunder med sommerlig musikk. Innimellom musikken blir det lest dikt av forskjellige personer som bor i Salangen. Kantor Fredrik Lantz blir med på alle kveldene og med seg har han forskjellige musikere hver gang. - Det er første gang jeg ikke har ferie eller perm på denne tiden av året, så det var nå det var anledningen for å skape noe, sier Lantz til nettavisen.

Takknemlige kunstnere

Videre nevner Lantz at han ser frem til å høre dikt fra Gunnar Sæbø. - Dikterne kan bringe selvskrevende dikt eller ta noe de selv har kjært. Spesielt har jeg forhåpninger at Sæbø vil ta med seg selvskrevende dikt, sier Lantz. Det har ikke vært vanskelig for Lantz å få med seg ulike diktere og musikere på en slik konsertserie. - De er takknemlig for å ha blitt spurt og det var ingen som trengte lang betenkningstid, sier Lantz og lover en koselige kvelder i Salangen kirke. Avslutningsvis kommenterer han at det blir er gratis inngang, og hver kveld vil ha en varighet på en time.

Konsertene er på følgende dager:

Onsdag 29. juni

kl. 20.00 blir Celine Wergeland med på sang. Her leser også Gunnar Sæbø dikt.

Onsdag 6. juli

kl. 20.00 blir Trygve Østrem med på fløyte. Her leser Ulla Viklund dikt.

Onsdag 13. juli

kl. 20.00 blir Mia Solset Malik med på sang. Her leser Arve Johansen dikt.

Fredag 22. juli

kl. 19.00 blir det rolig musikk til ettertanke. Ann Kristin Bakkemo leser dikt.

Annonse