Salangen-Nyheter

Lavangsminne 2017 i salg:

Mye spennende historie

Lavangsminne 2017 er nå ute i salg. FOTO: PRIVAT.

TENNEVOLL: Nå er ferskeste utgave Lavangsminne endelig kommet ut for salg. I årets utgave møter vi blant annet multikunstneren Hjalmar Johnsen og tibarnsmoren Othelie som mistet mannen under Ingeborg forliset 1927.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Den årlige historieboken til Lavangen er nå ute for salg. Redaksjonsmedlem Berit Johnsen forteller at de i år har med mange spennende historier og lokalrettede artikler, både nye og gamle. - Vi har blant annet skrevet om Othelie, som mistet mannen sin under Ingeborg-forliset 11. april 1927, igjen satt hun med ti barn som hun oppdro alene. Vi har fått lov å bruke en artikkel fra Allers fra 1976 som vi har omskrevet for å passe til Lavangsminne. Min farfar var også med på Ingeborg på denne turen, men var av de få overlevnende, opplyser Berit Johnsen.

 

I årets utgave av Lavangsminne kan man lese den gripende historien om Othelie som måtte oppdra sine ti barn alene etter hun mistet sin mann på havet. FOTO: PRIVAT.

Om mot og kreativitet

Av stoff fra senere tid finnes også en artikkel om Arctic Race of Norway, som også preger forsiden og baksiden av boken. Den utflyttede lavangsværingen og tusenkunstneren Hjalmar Johnsen er også tatt med i boken. Hjalmar var den første fra Nord-Norge som tok utdannelse ved Statens Balletthøyskole, og som  i senere tid har gjort seg et navn som kunstmaler og tegner. - Saken om Hjalmar er en spennende fortelling om mot og kreativitet. Johnsen har solgt flere bilder til kunstsamlere og gallerier, forteller Berit til nettavisen.

Spennende layout av Jensvold

Ellers i boken finner vi de faste sakene som gamle ord og utrykk, konfirmanter, 1. klassinger og oppvekst på 50 tallet. Det er som vanlig Alvin Jensvold som har hatt det grafiske arbeidet i boken. - Vi har i år fått med mange flotte bilder som Jensvold setter inn i layouten og sørger for at alt blir flott, skryter Berit stolt. Boken er å få kjøpt enten på Coop Prix Tennevoll eller på servicekontoret, eller man kan bestille via sms eller e-post til Berit selv.