Salangen-Nyheter

Astøingan 2017 for salg:

- Mye spennende historie

Årboken for Ibestad, Gratangen og Skånland er nå ute for salg. Det er Alvin Jensvold som har bistått med flotte illustrasjoner. BOKOMSLAG.

HAMNVIK/SJØVEGAN: Årboken for Ibestad, Gratangen og Skånland; Astøingan 2017 er nå lagt ut for salg. Her står det blant annet om naturlegen Rias og om hvordan det var å være fiskerbonde i Gratangen ved slutten av andre verdenskrig.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Astøingane 2017 er nå ute for salg. Årboken som dekker Ibestad, Gratangen og Skånland, altså det som i sin tid var Astafjord kommune. Årets utgave inneholder som vanlig mange spennende tilbakeblikk fra den lokale historien, blant annet et utvandret ektepar fra Gråfjord, Hans Martin og Hanna Antonette Otteson med mye flott bildemateriale, og historien bak ordførerkjede til Ibestad, skrevet av Dag Sigurd Brustind, ordfører i Ibestad kommune.

Basert på frivillig innsats

Medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen forteller at det er mye spennende lesestoff i årboka, og legger til at han selv har skrevet et stykke om garnkabler og kabelhoder, slik de var i gamle dager. Det er Alvin Jensvold som har lagt og illustrert boken, og er blant annet for salg i Narvesen på Sjøvegan. Årboken koster 175 kroner og er helt reklamefri. Jarle Arnulf Larsen forteller at de inntektene de får inn fra boksalget i hovedsak går til sparing og drift av redaksjonskomiteen. - Vi både jobber og kjører gratis, så bøkene er basert på frivillig innsats fra en gjeng ildsjeler som ønsker å bevare og formidle historiene, opplyser medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen.

Medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen forteller at redaksjonskomiteen består av ildsjeler fra både Ibestad, Gratangen og Skånland. FOTO: PRIVAT.

ANNONSE
Annonse