Salangen-Nyheter

NNM i olabil i Lavangen:

Nå blir det liv og røre

Geir-Ove Mortensen anbefaler folk om å begynne allerede nå med montering av olabilene. ARKIVFOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

TENNEVOLL: For andre sommer på rad skal NNM i olabilløp arrangeres i Lavangen kommune. Daglig leder, Jonas Rasmussen og styreleder, Geir-Ove Mortensen ønsker flere ildsjeler for å hjelpe til å få dette på plass.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- I forbinnelse med Lavangsvekka i fjor satt vi i gang med dette arrangementet, sier Geir-Ove Mortensen til nettavisen. Han kan også fortelle at de inviterer folk fra det lokale, fra nabokommunene, og lag og foreninger til å stille opp med egne olabiler, og bli med på folkefesten som fyrer løs 27. august, men Mortensen kommer med en oppfordring. - Vi er bare to stykker som jobber med arrangementet for øyeblikket, så vi vil sette veldig stor pris på å kunne få hjelp til forberedninger, og selvfølgelig hjelp til under selve løpet, sier Mortensen. Han kommenterer at det er mye planlegging som skal gjøres før alt kan falle på plass. - Beste løsningen for å få kontakt med oss, er ved å sende melding via facebooksiden "Lavangen Liv og Røre", forteller Mortensen til nettavisen.

Olabilløp

Løpet er for alle aldre, men minimumsalderen for å være deltaker er 10 år. - Vi må ta vare på sikkerheten i arrangementet. Løypa er tøff, og da vil det ikke ta seg bra ut å sende småunger utfor, sier Mortensen. Det blir utført en "EU-kontroll" på olabillene før de kan bli med i løpet. - Vi har teknisk sjef som står i depoet og går i gjennnom dekkdimensjoner, bremser, hjelm og annet utstyr for å se at alt er på plass, forteller Mortensen til nettavisen. Konkurrentene kjører etter tur, og vinneren er den som har kommet seg i mål på kortest mulig tid.

ANNONSE
Annonse