Salangen-Nyheter

1. juni trer politireformen i kraft:

Nå blir det nærpoliti

Driftsenhetsleder ved Troms Politidistrikt, Andreas Nilsen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: I morgen torsdag 1.juni blir Salangen kommune flyttet til Midt-Troms politidistrikt når den nye nærpolitireformen trer i kraft. Dette medfører også kroken på døra for Salangen lensmannskontor.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Når den nye politireformen trer i kraft 1. juni blir Salangen kommune en del av Midt-Troms lensmannsdistrikt, som har Bardu og Ibestad som nærmeste lensmannskontor, noe som betyr at det er kroken på døra for Salangen lensmannskontor. På politiets hjemmeside står det at Troms politidistrikt blir delt inn i fem hoved-distrikter; Tromsø, Nord-Troms, Harstad, Finnsnes og Midt-Troms politidistrikt. Totalt er antall tjenestesteder i fylket redusert med tre, herunder faller Salangen, Kvæfjord og ETS, (Evenes, Tjeldsund og Skånland).

Stortinget besluttet ny politireform

Den nye reformen som går under navnet nærpolitireformen er vedtatt av Stortinget og vil medføre flere endringer i Troms. - ​Det er en prosess som har tatt veldig lang tid, stortinget har besluttet at norsk politi skal igjennom en ny reform, og den er nå i full gang. Fra 1. juni trer den nye reformen i kraft, noe som vil blant annet føre til at Gratangen kommune går ut av Troms politidistrikt og inn i Nordland politidistrikt, og lensmannskontoret på Sjøvegan legges ned, forteller driftsenhetsleder ved Troms Politidistrikt, Andreas Nilsen til nettavisen.