Salangen-Nyheter

Seniordans Salangen har startet opp

Nå danser de gladelig igjen!

Etter å ha vært nedstengt som dansegruppa i lang tid på grunn av korona-pandemien, så kan Seniordanserne i Salangen endelig møtes igjen. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi hadde første danseøving igjen den 14.februar. Vi er svært glad for at vi nå endelig får danse igjen. Noen velger å bruke munnmind når vi danser, mens noen ønsker ikke det, og det er valgfritt, sier danseleder Jørgen Sundnes til nettavisen.

Da nettavisens journalist var innom danseøvingen sist mandag var det god stemning, men lite dansere. 

- Vi har sykdomsfrafall akkurat nå, men vi vet at alle kommer tilbake igjen når de er friske. Vi er nå totalt 19 aktive seniordansere i Salangen!, sier Sundnes fornøyd.

*Saken fortsetter under bildet*

Det er i dag 19 aktive seniordansere i Salangen. For tiden er det noe sykdomsfrafall, men etterhvert vil alle komme tilbake på danseøvingene på mandager. FOTO: JON HENRIK LARSEN

De som er medlem av Seniordanserne i Salangen blir også eldre for hver dag og år som går. Naturlig nok har flere av medlemmene falt i fra etterhvert som tiden har gått. Rekrutteringen er dessverre ikke god.

- Vi ønsker jo flere yngre dansemedlemmer. Vi har ingen aldersgrense, verken opp eller ned. Her kan alle være med og danse og ha det sosialt sammens med oss, sier Jørgen Sundnes fornøyd.

I den senere tid har Jørgen fått avlastning på danseleder- ansvaret. Nå er også Gunnar Sæther fra Ibestad blitt med, og leder danseøvelsene. 

- Det er veldig greit at vi er to. Det er også lettere. Vi danser jo for det meste ringdans og linedans med mer, sier Jørgen Sundnes.

I dag er det eldste medlemmet i Seniordans Salangen hele 88 år, mens det yngste medlemmet er 72 år. 

- Vi har danseøving hver mandag klokken 18.00 i storsalen i Salangen kulturhus. Det er bare å komme og være med og prøve seg på dansetrinnene vi har. Ingen forlanger her at man skal kunne danse. Alle må få lov til å forsøke og lære, avslutter Jørgen Sundnes til nettavisen.

Jørunn Rognsaa og Harald Nermo svinger seg godt til tonene på danseøvingen til Seniordanserne i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Jørunn Rognsaa og Harald Nermo svinger seg godt til tonene på danseøvingen til Seniordanserne i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN